Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Το πολύτιμο μέλι μανούκα

Το μέλι μανούκα παράγεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από τις μέλισσες που ζουν μέσα στους ομώνυμους θάμνους. Οι υπέρμαχοι λένε ότι μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις, τραυματισμούς και άλλες παθήσεις. Το μέλι προστατεύει από τις βλάβες που προκαλούνται από βακτήρια. Μερικοί τύποι μελιού ενισχύουν και την παραγωγή ειδικών κυττάρων που αποκαθιστούν ιστούς που έχουν υποστεί μόλυνση. Έτσι, στο μέλι έχει  αποδοθεί έντονη αντιφλεγμονώδη δράση. Αλλά δεν είναι όλα τα μέλια ίδια.

Η αντιβακτηριακή ποιότητα εξαρτάται από τον τύπο του μελιού, από πότε και πώς έχει συγκομισθεί. Ορισμένα είδη μπορεί να είναι εκατό φορές πιο ισχυρά από άλλα. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αυτό που δίνει στο μέλι την κύρια αντιβιοτική του δράση. Αλλά μερικοί τύποι, συμπεριλαμβανομένου του μέλιτος μανούκα, έχουν και επιπρόσθετα συστατικά με αντιβακτηριακές ιδιότητες. 

Το κύριο αντιβακτηριακό συστατικό στο μέλι μανούκα είναι η μεθυλογλυοξάλη (MG), μια ένωση που βρίσκεται στους περισσότερους τύπους μελιού, αλλά συνήθως μόνο σε μικρές ποσότητες. Στο μέλι μανούκα το MG προέρχεται από τη μετατροπή μιας άλλης ένωσης, της διυδροξυακετόνης, που βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στο νέκταρ των λουλουδιών μανούκα. 

Επιπλέον, μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το μέλι μανούκα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ουλίτιδας και άλλων περιοδοντικών ασθενειών με τη μείωση της συσσώρευσης πλάκας. Σε μερικές πρώτες μελέτες, φάνηκε να βοηθά επίσης στην πρόληψη φλεγμονής του οισοφάγου προερχόμενη από ακτινοβολία και χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου.  

Η επιστημονική ομάδα της SYMMETRIA σας συστήνει να δώσετε μια ευκαιρία στο καταπληκτικό στη γεύση αυτό μέλι και να αποκομίσετε όλα τα θετικά στοιχεία που έχει να σας δώσει μια ποικιλία που χρησιμοποιείτε από λαούς της Νέας Ζηλανδίας για χρόνια.    

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.