Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Σε φόρμα ξανά

Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές ενδεχομένως να συνοδεύεται και από λίγα επιπλέον κιλά. Για να απαλλαγείτε από αυτά, αρκεί να υιοθετήσετε μερικές απλές συμβουλές, ως προς τη διατροφή και την άσκηση.

Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό γεύμα, καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό, αυξάνει τις ημερήσιες καύσεις, βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης και των γευμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Καλό είναι να καταναλώνεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην ώρα αφύπνισης.

Μειώστε τις μερίδες του μεσημεριανού και του βραδινού κατά το 1/3 και προσπαθήστε να προσλαμβάνετε τις απαιτούμενες ημερήσιες θερμίδες με μικρά και συχνά γεύματα, κάθε 3 ώρες. Τα ενδιάμεσα σνακ, 2-3 τη μέρα, μπορεί να είναι φρούτα, προϊόντα ολικής άλεσης ή γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Τρώτε αργά και σταματήστε όταν νιώσετε αίσθημα κορεσμού.

Καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα (μερίδα φρούτου=1 φρούτο, μερίδα λαχανικών=1 κούπα λαχανικά), καθώς οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες και το νερό που περιέχουν, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και στην καλύτερη μεταβολική λειτουργία.

Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης ή σίκαλης (ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά, κράκερ, ζυμαρικά).

Πίνετε άφθονο νερό και προσπαθήστε να αντικαταστήσετε με αυτό αναψυκτικά και καφέδες, που δεν παρέχουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά σε ικανοποιητικό βαθμό, αντίθετα επιβαρύνουν τον οργανισμό με κενές θερμίδες.

H απώλεια βάρους επιτυγχάνεται πιο εύκολα όταν συνοδεύεται από συστηματική φυσική δραστηριότητα, καθώς βοηθά στην αύξηση των καύσεων και τη μυϊκή ανάπτυξη. Ωστόσο, ακόμη και στην καθημερινότητά σας, υιοθετήστε κάποιες συνήθειες: χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπατήστε ή πάρτε το ποδήλατο για τις κοντινές αποστάσεις ή στον ελεύθερο χρόνο σας.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.