Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Πώς θα επανέλθετε σε φόρμα μετά τις γιορτές

Πώς θα επανέλθετε σε φόρμα μετά τις γιορτές

Τις ημέρες των γιορτών όλοι τρώμε λίγο παραπάνω και καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ. Για να ξεκινήσουμε τη χρονιά με ενέργεια και ευεξία, καλό είναι να επιστρέψουμε ή να υιοθετήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και βέβαια να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας την καθημερινή άσκηση. 

Πώς θα επανέλθουμε σε φόρμα; Τα tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν! 

  1. Αν έχετε πάρει 1-2 κιλά, αποφύγετε τις στερητικές, μονοφαγικές δίαιτες, καθώς δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και είναι επιβαρυντικές για την υγεία και το μεταβολισμό. 
  2. Φροντίστε να τρώτε καθημερινά δύο πλούσιες, πολύχρωμες σαλάτες, στο μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα, με αβγό, κοτόπουλο ή ψάρι για την απαραίτητη πρωτεΐνη. 
  3. Κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα μία μικρή αποτοξίνωση, μένοντας μακριά από το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Μπορείτε να καταναλώνετε ευφάνταστες σαλάτες, φρούτα, χυμούς και ξηρούς καρπούς μέσα στην ημέρα σας, ώστε να αποτοξινωθείτε φυσικά.
  4. Ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή, που προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία περιλαμβάνει όσπρια και λαδερά, σαλάτες και φρούτα, ελαιόλαδο και υδατάνθρακές ολικής αλέσεως. 
  5. Καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα. 
  6. Περιορίστε το αλάτι και αποφύγετε αναψυκτικά, γλυκά, τηγανιτά, βαριές σάλτσες. 
  7. Μην παραλείπετε να ενυδατώνεστε. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 5-6 ποτήρια νερό την ημέρα και τώρα το χειμώνα, μπορείτε να καταναλώνετε περισσότερα αφεψήματα. 
  8. Περιορίστε ή αποφύγετε τελείως το αλκοόλ (ανάλογα με τις συνήθειές σας).  
  9. Κάνετε καθημερινά κάποια σωματική δραστηριότητα. Ακόμη και 30' έντονο περπάτημα την ημέρα, θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήστε ξανά τον μεταβολισμό σας.

 

Αν επιθυμείτε να ακολουθήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και απώλειας βάρους, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας και διατροφολόγοι της SYMMETRIA® θα εξετάσουν προσεκτικά τις ανάγκες σας, ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.