Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Προσοχή στην παιδική παχυσαρκία

Του καρδιολόγου Άγγελου Τσίπη

παιδική παχυσαρκία αποτελεί έναν επιβεβαιωμένο παράγοντα κινδύνου με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Πρόσφατες παρατηρήσεις σε παχύσαρκα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάδειξαν μια αυξημένη συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ και καρδιακών νοπσημάτων κατά την ενήλικη ζωή τους, σε σχέση με τα παιδιά που είχαν φυσιολογικό βάρος.

Το φαινόμενο αυτό αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως. Αναγκαία είναι πλέον η προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες και τις συστάσεις των ιατρών και διατροφολόγων. Επιπλέον, απαιτούνται αλλαγές του σημερινού τρόπου ζωής που καθηλώνουν και αναιρούν την καθημερινή σωματική άσκηση.

Το επιστημονικό προσωπικό της SYMMETRIA παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ξεκινάει από την επεξεργασία του μεταβολικού προφίλ σας και συνεχίζει με στοχευμένη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης. Ειδικά για παιδιά και εφήβους, ετοίμασε ένα πρόγραμμα διατροφικής αγωγής, ώστε να αποκτήσουν μία άρτια διατροφική αγωγή, επιτυγχάνοντας υγιές βάρος και καλές διατροφικές συνήθειες που θα διατηρήσουν για πάντα.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.