Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Γιατί η νηστεία της Σαρακοστής συμβάλλει στην καλή υγεία

Ντάνιελ Καψής
Διαιτολόγος- Αθλητικό Διατροφολόγος MSc., PhDc

Ανεξάρτητα από τη διατροφή που ακολουθείτε κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου, η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να δοκιμάσετε νέες διατροφικές συνήθειεςυγιεινές και θρεπτικές γευστικές επιλογές, αλλά και για δείτε πολλαπλά οφέλη στην υγεία σας.

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί κατά βάση μια vegan προσέγγιση, με μόνη διαφορά ότι εμπεριέχει και ελάχιστα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως τα θαλασσινά και το μέλι. Σε μία εποχή που ακούμε όλο και πιο για τα αρνητικά της υπερκατανάλωσης ζωικών προϊόντων, έρχεται η θρησκευτική νηστεία να μας στρέψει σε άλλες πιο υγιεινές και φυτικές επιλογές.

Σχετικά με τα αποδεδειγμένα οφέλη στην υγεία, η κατανάλωση μιας χορτοφαγικής δίαιτας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και να βελτιώσει άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, και βελτιώνοντας τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Η κατανάλωση προϊόντων φυτικής προέλευσης πλούσιων σε Ωμπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην εξουδετέρωση φλεγμονών. Σε αυτά ανήκουν ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia, τα macadamia, τα πέκαν, τα βραζιλιάνικα φυστίκια, το κέιλ, τα ραπανάκια κ.α., τα οποία μπορεί κάποιος να εντάξει στη διατροφή του.

Πολλά από τα παραπάνω δεν αποτελούν αυτή καθ’ αυτή τη βάση των σαρακοστιανών γευμάτων που μας έρχονται στο μυαλό, σίγουρα όμως, μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας και να δημιουργήσετε την πλέον αντιφλεγμονώδη – plant based διατροφή.

Πέρα από τα οφέλη στην υγεία, μια τέτοια τροποποίηση στο καθημερινό διαιτολόγιο μπορεί να φέρει μια νέα, πιο θελκτική νότα στην καθημερινότητά σας. Ειδικά για τα άτομα τα οποία είναι θετικά προς την υιοθέτηση και εφαρμογή μίας χορτοφαγικής διατροφής, η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να αποτελέσει ένα crash test. Πειραματιστείτε, λοιπόν, δοκιμάστε, απολαύστε και βάλτε με τον εαυτό σας ένα στοίχημα 40 ημερών, για το πώς θα μπορούσατε να τραφείτε χωρίς τα ζωικής προέλευσης προϊόντα.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.