Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Διαλείπουσα νηστεία, για γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους

Ο Ντάνιελ Καψήςκλινικός διαιτολόγος- αθλητικός διατροφολόγος, δοκιμάζει τη διαλείπουσα νηστεία, τη νέα τάση στη διατροφή και μας μεταφέρει την εμπειρία του.

«Μία από τις πιο πολυσυζητημένες τάσεις στον τομέα του fitness και της διατροφής, έρχεται από τις ΗΠΑ και ακούει στο όνομα intermittent fasting. Το intermittent fasting ή αλλιώς διαλείπουσα νηστεία, βασίζεται στη δυνατότητα που έχει κάποιος να επιλέξει ένα «πλαίσιο» καθορισμένων σταθερών ωρών, το οποίο συμπεριλαμβάνει το σύνολο των γευμάτων του. Στη διάρκεια των υπόλοιπων ωρών αποφεύγει οτιδήποτε περιέχει ενέργεια ή θερμίδες. Το πρωτόκολλο αυτό έχει φανεί να αποδίδει μοναδικά οφέλη στην υγεία, όπως για παράδειγμα στην πρόληψη, τη μεταβολική υγεία, ακόμα και στη συμβολή της μακροζωίας.

Θέλοντας, λοιπόν, να δοκιμάσω τον νέο αυτό τρόπο διατροφής, έχω διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο για τις ανάγκες μου. Έτσι, λαμβάνω όλες τις θερμίδες μου σε μόλις 6 ώρες κάθε ημέρα, καταναλώνοντας τις υπόλοιπες 18 ώρες νερό και αφεψήματα χωρίς ζάχαρη και γάλα.

Μέσα από αυτή τη διατροφική προσέγγιση κατάφερα να μειώσω αισθητά το σωματικό μου λίπος και να αυξήσω τα επίπεδα ενέργειας μου. Ο βασικός μου φόβος, που δεν ήταν άλλος από το αίσθημα της πείνας, ρυθμίστηκε μέσα στην πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου πρωτόκολλου. Αποτελεί μία ιδανική επιλογή για άτομα τα οποία παραδοσιακά δυσκολεύονται με την κατανάλωση γευμάτων νωρίς μέσα στην ημέρα, στους οποίους η επιστημονική κοινότητα για χρόνια έλεγε κατηγορηματικά πως διατελούν ένα μεγάλο σφάλμα για τον οργανισμό τους. Η διαλείπουσα νηστεία μας μαθαίνει αυτά που ξέρουμε ήδη από τη φύση μας. Δηλαδή, ότι το ανθρώπινο είδος έτρωγε μόνο εφόσον υπήρχε διαθεσιμότητα φαγητού. Δοκιμάστε το και εσείς με την παρακολούθηση κάποιου εξειδικευμένου διαιτολόγου και πειστείτε από τα αποτελέσματα».

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.