Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

4 βήματα για να ανανεωθείτε διατροφικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Ενυδάτωση, ανανέωση και βελτίωση της σύστασης σώματος είναι οι βασικοί στόχοι που μπορεί να έχει κανείς επιστρέφοντας από τις διακοπές του. Αυτές είναι και οι ανάγκες του οργανισμού μετά από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο αλλά και μετά από τις ατασθαλίες που κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές ακόμα πιο... γλυκές.

Ενυδάτωση
Τα καλοκαιρινά φρούτα έχουν ακόμα την τιμητική τους. Για να πετύχει κανείς μια καλή κατάσταση υδάτωσης χρειάζεται πολύτιμους ηλεκτρολύτες, όπως είναι το κάλιο, που περιέχεται σε ικανοποιητικές ποσότητες στο καρπούζι, τα σταφύλια, τα ροδάκινα και το πεπόνι. Μαζί με τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα φροντίστε να καταναλώνετε φρούτα που θα σας παρέχουν τους ηλεκτρολύτες που χρειάζεστε για να είστε καλά ενυδατωμένοι.

Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι πάντα απαραίτητα, ειδικά μετά την έντονη έκθεση στον ήλιο. Τα πολύχρωμα λαχανικά όπως το παντζάρι, οι πιπεριές, η ντομάτα και τα καρότα είναι ιδανικές πηγές αντιοξειδωτικών. Οι ωμοί ξηροί καρποί, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο είναι επίσης εξαιρετικές πηγές της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.

Βελτιώστε τη σύσταση σώματος
Οι καλοκαιρινές διακοπές σημαίνουν αποχή από την έντονη γυμναστική και από τις καλές διατροφικές συνήθειες του υπόλοιπου έτους. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι για κάποιους μικρή αύξηση του σωματικού βάρους, το οποίο συχνά είναι κυρίως σωματικό λίπος. Επιστρέφοντας από τις διακοπές προσπαθήστε να εντάξετε άμεσα στην καθημερινότητά σας κάποια μορφή άσκησης, ακόμα και περπάτημα για 30-45 λεπτά την ημέρα.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας
Εκμεταλλευθείτε τον καλό καιρό της εποχής για να συνθέσετε λίγη ακόμα βιταμίνη D, η οποία συντίθεται κατά την έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφοντας από καλοκαιρινές διακοπές, οι αποθήκες μας είναι αρκετά γεμάτες. Επειδή όμως η έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία μειώνεται αισθητά κατά τους φθινοπωρινούς ή τους χειμερινούς μήνες, είναι σημαντικό να είναι όσο πιο γεμάτες γίνεται. Τα καλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με πιο ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα και καλύτερη ρύθμιση του σωματικού βάρους, για αυτό και είναι απαραίτητο να φροντίζουμε την καλή της πρόσληψη.

Tip: Μην ξεχνάτε ότι το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να κάνετε μια νέα αρχή φροντίζοντας να έχετε καλές διατροφικές συνήθειες.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.