Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Βήμα ταχύ

Tο περπάτηµα είναι η πιο απλή και εύκολη µορφή άσκησης, κατάλληλη και ασφαλής για όλους, που μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Σύµφωνα µε έρευνες, τριάντα λεπτά περπάτηµα την ηµέρα συμβάλλουν στη διατήρηση τη φυσική µας κατάσταση, καθώς όλο το σώµα βρίσκεται σε κίνηση και ενεργοποίηση. Όσο πιο έντονος είναι ο ρυθµός µας, τόσο καλύτερα γυµνάζονται οι µύες µας, ενώ η εναλλαγή γρήγορου και λίγο πιο αργού περπατήµατος, είναι ένας καλός συνδυασµός.

Εφόσον γίνεται τακτικά και σε έντονο ρυθµό, το περπάτηµα βελτιώνει την καρδιαναπνευστική λειτουργία, ενισχύει τη φυσική άµυνα του οργανισµού, την ενέργεια και τη διάθεσή, καθώς συµβάλλει στην απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες μας ηρεμούν, δημιουργούν αίσθημα ευφορίας και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης που προκαλεί το στρες.

Το κανονικό περπάτηµα γίνεται µε µέση ταχύτητα 4-5 χλµ. την ώρα, γεγονός που σηµαίνει ότι σε περίπου 20 λεπτά διανύουµε ένα χιλιόµετρο. Η µέση καύση θερµίδων όταν περπατάµε είναι 0,05-0,12 θερµίδες το λεπτό ανά κιλό σωµατικού βάρους (π.χ. ένας άνθρωπος 75 κιλών καίει σε 30 λεπτά περίπου 112-270 θερµίδες).

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.