Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Στο νερό

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, σίγουρα θα προσέξατε πόσο καλό κάνει στην υφή του δέρματος η επαφή με το νερό, αλμυρό η γλυκό. Αν θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη της άσκησης στο νερό, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε το aqua aerobic.

Η άσκηση μέσα στο νερό παρέχει τα πλεονεκτήματα της αεροβικής άσκησης στην ξηρά, χωρίς όμως τις αρνητικές επιπτώσεις. Η έντονη άσκηση στη ξηρά μπορεί να προκαλέσει πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις. Η κίνηση μέσα στο νερό, που βασίζεται στην αντίσταση του νερού, εκμηδενίζει τυχόν επιβαρύνσεις στους συνδέσμους και στις αρθρώσεις. Παράλληλα, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστικής αντοχής, τη μυϊκή ενδυνάμωση, την ευλυγισία των αρθρώσεων και συμβάλει στη μειώσει του σωματικού λίπους. Γενικότερα, λειτουργεί ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο νερό, το βάρος του σώματος μειώνεται, γεγονός που διευκολύνει τα υπέρβαρα άτομα ή όσους έχουν ορθοπεδικά προβλήματα, να γυμνάζονται χωρίς καμία επιβάρυνση στο μυοσκελετικό τους σύστημα. Επιπλέον, το νερό βοηθά να ρυθμίζεται πιο εύκολα η θερμοκρασία του σώματος, για αυτό ενδείκνυται για έγκυες γυναίκες, καρδιοπαθείς και άτομα με παθολογικά προβλήματα. Τέλος, η υδροστατική πίεση ασκεί ένα συνεχόμενο μασάζ στην επιφάνεια του δέρματος, το οποίο έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε άτομα που πάσχουν από κυκλοφορικό πρόβλημα και φλεβίτιδα στα κάτω άκρα, καθώς και στις περιπτώσεις κυτταρίτιδας. 

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.