Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Ξανά σε ρυθμό

Έχουμε επιστρέψει από τις διακοπές και θέλουμε να μπούμε σιγά σιγά σε πρόγραμμα, όχι μόνο διατροφής, αλλά και άσκησης. Η περίοδος αποχής σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει και διάστημα προσαρμογής. Διαβάστε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε για γρήγορη και ασφαλή επάνοδο στην προπόνησή σας.

Προθέρμανση

Είναι απαραίτητη, ώστε να προετοιμάσει τους μύες που θα συμμετάσχουν στη προπόνηση. Επιτυγχάνεται μέσω της αερόβιας άσκησης ή εφαρμόζοντας 1-2 σετ με πολύ μικρή αντίσταση (λειτουργική προθέρμανση).

Διατάσεις

Το διάστημα της αποχής μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ελαστικότητας. Οι διατάσεις μπορούν να εφαρμοσθούν καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Προσοχή, το πρόγραμμα των διατάσεων απαιτεί σταδιακή αύξηση της δυσκολίας.

Κυκλικό πρόγραμμα

Επαναφέρουμε ολόκληρο το σώμα σε μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση εξασκώντας αναλογικά όλους τους μύες. Στο διάστημα προσαρμογής προετοιμάζουμε το σώμα για τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν και όχι για άμεσες επιδόσεις. Η κυκλική προπόνηση προστατεύει από πιθανό τραυματισμό, καθώς δεν δημιουργεί υπερφόρτιση σε ένα μόνο σημείο.

Προοδευτική επιβάρυνση

Η περίοδος που διανύουμε χρειάζεται υπομονή. Μην βιαστείτε να σηκώσετε τα κιλά που σηκώνατε. Η προοδευτική επιβάρυνση αποτελεί την καλύτερη δυνατή θωράκιση.

Μικρής διάρκειας προπόνηση

Το ανθρώπινο σώμα χάνει σύντομα τη φυσική του κατάσταση. Στο διάστημα προσαρμογής αποφεύγουμε τις υψηλές εντάσεις. Μικρή διάρκεια με υψηλό ρυθμό εκτέλεσης προσφέρει το ιδανικό αποτέλεσμα στην περίοδο προσαρμογής. Η προπόνηση δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τη μία ώρα.

Μηχανήματα δύναμης αντί για ελεύθερα βάρη

Η αξία που έχουν τα ελεύθερα βάρη είναι αναμφισβήτητη. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πρόγραμμα προσαρμογής τα μηχανήματα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αποθεραπεία

Αποθεραπεία είναι η επιστροφή του αθλητή στα πριν από τη προσπάθεια φυσικά επίπεδα. Μετά από την προπόνηση συγκεντρώνονται στους μύες μεταβολικά παράγωγα και κυρίως γαλακτικό οξύ. Για να γίνει σωστά η ανάκτηση πρέπει τα παράγωγα να απομακρυνθούν. Αυτό μπορεί να γίνει με παθητική αποθεραπεία (μαλάξεις, υδρομασάζ) και ενεργητική (τζόκινγκ, ήπια άσκηση, διατάσεις).

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.