Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Ασκήσεις στο γραφείο

Αρκετές μελέτες μέχρι τώρα έχουν εξετάσει και επιβεβαιώσει τη σύνδεση της καθιστικής ζωής με παθήσεις, όπως παχυσαρκία, διαβήτης και καρδιαγγειακά νοσήματα, τόσο στους ενηλίκους όσο και στα παιδιά. Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι όσο περισσότερος ελεύθερος χρόνος δαπανάται με καθιστικό τρόπο, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες. Το μήνυμα είναι σαφές: η άσκηση είναι μείζονος σημασίας για τη ζωή.

Αν η δουλειά σας είναι καθιστική, υπάρχουν κάποιες απλές ασκήσεις, που μπορούν να εκτελεσθούν ακόμα και στον χώρο εργασίας, οι οποίες λειτουργούν ως «ασπίδα» απέναντι σε παθήσεις της καθιστικής ζωής, όπως οι οσφυαλγίες και οι ενοχλήσεις στη μέση.

  1. Για να τεντώσετε τους μύες του αυχένα, γείρετε το κεφάλι προς τα αριστερά ενώ κοιτάτε μπροστά. Με το αριστερό χέρι κρατηθείτε από το κάτω μέρος της καρέκλας και γείρετε προς τα δεξιά. Επαναλάβετε από τη δεξιά πλευρά.
  2. Περιστρέψτε τους καρπούς σας 10 φορές, 5 φορές προς τα δεξιά και 5 προς τα αριστερά.
  3. Ανυψώστε και κινήστε τους ώμους σας κυκλικά 10 φορές, 5 προς τα εμπρός και 5 προς τα πίσω. Φέρετε τους ώμους κοντά στα αυτιά και κρατήστε τους εκεί για λίγο, επαναλαμβάνοντας 5 φορές.
  4. Βάλτε τις παλάμες ανοιχτές πάνω στο γραφείο, κρατήστε το σώμα ίσιο και πιέστε το γραφείο προς τα κάτω. Έτσι ενεργοποιείτε τους δικέφαλους μυς της πλάτης και του στήθους και αποφεύγετε τους πόνους που προκαλούνται από την πολύωρη ακινησία του σώματος.
  5. Σφίξτε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς. Κρατήστε για όσο διαρκεί μια εκπνοή και απελευθερώστε. Επαναλάβετε κάθε λίγο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  6. Σηκώστε τα πέλματα από το έδαφος χωρίς να σηκωθείτε από το γραφείο, γυμνάζοντας έτσι και τους κοιλιακούς σας μυς.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.