Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Tips ομορφιάς & προστασίας για την παραλία

Λατρεύουμε το καλοκαίρι και, βέβαια, τη θάλασσα και τον ήλιο που μας αναζωογονούν. Όμως, η έκθεση της επιδερμίδας και των μαλλιών στις καλοκαιρινές απολαύσεις απαιτεί υψηλή προστασία.

Ο ήλιος ξηραίνει και αφυδατώνει το δέρμα, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τους σμηγματογόνους αδένες που προσπαθούν να αναπληρώσουν τις επιπτώσεις. Μακροπρόθεσμα αυξάνεται η λιπαρότητα και οι αλλοιώσεις στο δέρμα. Ο δείκτης SPF 30 θεωρείται ο ελάχιστος αποδεκτός.

Το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου είναι τα χείλη, που δεν έχουν φυσική προστασία σμηγματογόνους και λιπώδεις αδένες και χρειάζονται κάποιο ειδικό προϊόν. Στα χείλη, λοιπόν, και γύρω από τα μάτια, προτιμήστε αντηλιακό σε μορφή στικ, ενώ στο πρόσωπο, κρέμα ή γαλάκτωμα.
Για τους άνδρες, καλύτερα θεωρούνται τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι ή τζελ.

Η συνιστώμενη δόση επάλειψης με αντηλιακό που προτείνει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων είναι 2 mg/cm2. Πιο απλά, υπολογίστε ότι η απαιτούμενη ποσότητα για το πρόσωπο είναι 1/3 κουταλάκι ή όσο το μέγεθος ενός φουντουκιού.

Επίσης, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα ενυδατικό νερό σε μορφή σπρέι για να ψεκάζετε την επιδερμίδα σας όταν νιώθετε ότι χρειάζεται δροσιά.

Ο συνδυασμός του νερού και της ακτινοβολίας UV έχει συνέπειες και στα μαλλιά, τα οποία δεν έχουν κάποιο σύστημα φυσικής άμυνας, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο άγριαθαμπά ακόμη και να ξεθωριάζουν όταν είναι βαμμένα.

Τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, αντηλιακά σε μορφή τζελ, λαδιού ή σπρέι, ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τύπου μαλλιών και προστατεύουν από τις επιθέσεις του καλοκαιριού.

Επίσης, το καλοκαίρι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε με ένα προϊόν από κάποια αντηλιακή σειρά. Τα συστατικά του θα βοηθήσουν τα μαλλιά να επανακτήσουν τη λάμψη και την απαλότητά τους, ενώ παράλληλα θα απομακρύνουν τα κατάλοιπα από τα προϊόντα προστασίας. Αν κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα πρωί και απόγευμα δεν είναι απαραίτητο να λούζουμε τα μαλλιά δύο φορές τη μέρα. Το πρωί απλά τα ξεπλένουμε με νερό και το απόγευμα χρησιμοποιούμε σαμπουάν.

Μετά το λούσιμο επιβάλλεται η χρήση μιας μαλακτικής κρέμας ή μάσκας, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών. Όσο για τα προϊόντα styling, αποφύγετε αυτά με υψηλή περιεκτικότητα οινοπνεύματος, για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω οξείδωση.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.