Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Τα 7 top συστατικά περιποίησης δέρματος που πρέπει να γνωρίζετε

Τα 7 top συστατικά περιποίησης δέρματος που πρέπει να γνωρίζετε

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό δέρμα, όταν επιλέγετε προϊόντα περιποίησης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ανάγκες του προσώπου σας και ποια συστατικά ανταποκρίνονται σε αυτές. Ας δούμε ποια είναι τα κορυφαία 7 συστατικά περιποίησης δέρματος που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Ρετινόλη (Βιταμίνη Α)

Βασικό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας είναι η ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης. Η ρετινόλη δεν πρέπει να συγχέεται με άλλες με παρόμοια ονόματα όπως τα ρετινοειδή. Η ρετινόλη διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις όποιες πιθανές δυσχρωμίες, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ελαττώνει τα σημάδια ακμής, απαλύνει και λειάνει αισθητά την εμφάνιση των δερματικών πόρων.

2. Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3)

Η νιασιναμίδη, γνωστή και ως βιταμίνη Β3, είναι μια απαραίτητη βιταμίνη για το δέρμα, που: 

  • Βοηθά το δέρμα να συγκρατεί αποτελεσματικά την υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Μειώνει το μέγεθος των πόρων.
  • Αναζωογονεί το δέρμα γύρω από τα μάτια, που είναι πιο λεπτό από κάθε άλλη περιοχή του προσώπου.  
  • Αντιμετωπίζει τους μαύρους κύκλους και τις καφέ κηλίδες. 


3. Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί εξαιρετικό ενυδατικό παράγοντα, καθώς έχει τη μοναδική ικανότητα να συγκρατεί το νερό και την υγρασία, βελτιώνοντας παράλληλα την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Για το λόγο αυτό, είναι ένα δημοφιλέστατο συστατικό των προϊόντων περιποίησης, καθώς προσφέρει ενυδάτωση και μειώνει τα σημάδια της αφυδάτωσης –λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χαρίζοντας στην επιδερμίδα πιο λεία και πιο σφριγηλή όψη. 


4. AHA

Τα Άλφα Υδροξυλικά Οξέα (Alpha Hydroxy Acids) είναι υδατοδιαλυτές ουσίες φυσικής προέλευσης με πλούσια αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση. Πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά είναι το γαλακτικό οξύ, το γλυκολικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το μανδελικό οξύ και το μηλικό οξύ. Τα ΑΗΑ απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, κάνοντάς την πιο λεία και λαμπερή. Βοηθούν, επίσης, την ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα, καθώς ενισχύουν τους φυσικούς, ενυδατικούς παράγοντές της, ενώ παράλληλα ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, λειαίνοντας τις λεπτές γραμμές. Η χρήση προϊόντων περιποίησης με AHA απαιτεί προστασία από τον ήλιο με προϊόντα με υψηλό δείκτη SPF.


5. Ceramides (κηραμίδια)

Τα ceramides είναι λιπίδια που προστατεύουν το δέρμα από την απώλεια υγρασίας, τις περιβαλλοντικές βλάβες και τους ερεθιστικούς παράγοντες. Κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο και προστατεύουν την ακεραιότητα του φυσικού δερματικού φραγμού. Η χρήση προϊόντων περιποίησης με ceramides μπορεί να συμβάλει στην επανόρθωση και ενδυνάμωση του φραγμού αυτού, ενισχύοντας την προστασία του δέρματος και βελτιώνοντας την υφή του.


6.Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή είναι μια κατηγορία ενώσεων που προέρχονται από τη βιταμίνη Α και χρησιμοποιούνται ευρέως στην περιποίηση του δέρματος. Τα κύρια οφέλη τους είναι η ικανότητά τους να διεγείρουν τις μεταβολικές διεργασίες στο δέρμα, να επιταχύνουν την κυτταρική ανανέωση και να υποστηρίζουν τη σύνθεση ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, προάγοντας έτσι πιο λεία και σφριγηλή υφή του δέρματος και καθιστώντας τα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, λιγότερο αισθητά.


7.Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης. Η τακτική χρήση της προάγει, επίσης, τη σύνθεση κολλαγόνου, βελτιώνοντας την υφή, τη σφριγηλότητα και τη συνολική ανθεκτικότητα του δέρματος. Χαρίζει στο δέρμα λάμψη και κάνει την επιδερμίδα πιο ομοιόμορφη και λαμπερή.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.