Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Στοχεύστε ψηλά

Σύμβολο θηλυκότητας, το στήθος είναι το δυνατότερο -ίσως- χαρτί της γυναικείας εμφάνισης, ιδιαίτερα βέβαια όταν είναι πλούσιο και σφριγηλό. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες κακές συνήθειες, που μπορεί να κάνουν και το πιο στητό στήθος να ακολουθήσει το νόμο της βαρύτητας, ακόμη και σε νεαρή ηλικία. Ας δούμε ποιές είναι αυτές: 

Υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης: Σε μελέτη Σουηδών επιστημόνων διαπιστώθηκε ότι το μέγεθος του στήθους τείνει να μειώνεται αισθητά όταν η γυναίκα καταναλώνει περισσότερες από 3 κούπες καφέ καθημερινά. Η κατάσταση επιδεινώνεται σε πολλές γυναίκες που έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο κάνει τους λιπώδεις ιστούς στο στήθος να συρρικνώνονται, αν η κατανάλωση καφέ είναι μεγάλη.

Υπερβολικά μειωμένη πρόσληψη λίπους: Το λίπος είναι το βασικό συστατικό στοιχείο του μαστού. Οι δίαιτες που μειώνουν υπέρ του δέοντος την κατανάλωση λίπους, όχι μόνο επηρεάζουν την ισορροπία των θρεπτικών στοιχείων, αλλά επίσης τη μορφή και το μέγεθος του στήθους.

Αραιή κατανάλωση κρέατος: Οι ίνες κολλαγόνου είναι ένα ακόμα βασικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη συντήρηση του μεγέθους του στήθους. Οι ίνες αυτές βοηθούν στην κατασκευή του ιστού του μαστού και κρατούν το στήθος στητό και ελαστικό, χαρακτηριστικά που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου. Οι φτερούγες του κοτόπουλου, αλλά και κάποια λαχανικά, είναι πλούσια στις ίνες αυτές.

Μειωμένη πρόσληψη νερού και υγρών: Το 80% του σώματός μας αποτελείται από υγρά, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι των ιστών να συρρικνώνεται αισθητά όταν το ποσοστό αυτό μειώνεται. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση 8 ποτηριών νερού καθημερινά και μείωση του καφέ, καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες και μειώνει τα υγρά στο σώμα.

Υψηλή κατανάλωση αλκοόλ: Σειρά μελετών έχει δείξει πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, άρα και σημαντική μείωση του στήθους εξαιτίας της θεραπείας και της αφαίρεσης του «κακού» ιστού. Γι’ αυτό αν κάποια γυναίκα έχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά της, καλό θα είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με το αλκοόλ που καταναλώνει.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.