Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Στη μάχη με το χρόνο

Ο χρόνος είναι εχθρός της επιδερμίδας, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, όπως οι διατροφικές συνήθειες, η έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα. 

Στη δεκαετία των 20 η ανανέωση των κυττάρων γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και η επιδερμίδα τροφοδοτείται σταθερά με λιπίδια και υγρασία. Στα 30 η ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνεται, η επιδερμίδα δεν συγκρατεί την απαραίτητη υγρασία και αρχίζουν να δημιουργούνται οι πρώτες ρυτίδες. Με την πάροδο των χρόνων, η σταδιακή μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, σε συνδυασμό με τη φθίνουσα πορεία της παραγωγικής διαδικασίας, έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας, την αύξηση των ρυτίδων, την ξηρότητα, τις δυσχρωμίες, για τα οποία ευθύνεται και η εμμηνόπαυση. Αξίζει ωστόσο να επισημάνουμε ότι αν και η γήρανση είναι βιολογική διαδικασία, το 90% των ρυτίδων προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες, με κυριότερο, την ηλιακή ακτινοβολία. Οι επιστήμονες, μελετώντας τους μηχανισμούς λειτουργίας του δέρματος, εστιάζουν στη δημιουργία και την αξιοποίηση δραστικών συστατικών, δίνοντάς μας τα όπλα για να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε τη φθορά που προκαλεί ο χρόνος, όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατροφή παίζει ρόλο στη δημιουργία ρυτίδων, μέσα από την ισχυρή δράση αντι-οξειδωτικών ουσιών που περιέχονται σε ορισμένα τρόφιμα, οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που δημιουργούνται από το μεταβολισμό του οργανισμού και την έκθεση στον ήλιο. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν αλλοιώσεις στα κύτταρα του δέρματος, ρυτίδες και καρκίνο του δέρματος. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες αυξημένης παραγωγής ελευθέρων ριζών στο δέρμα. Ανάμεσα στις τροφές που προστατεύουν την υγεία του δέρματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε αντι-οξειδωτικές ουσίες είναι τα θαλασσινά, τα ψάρια (κυρίως τα λιπαρά, όπως σολομός, τόνος, σκουμπρί), τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι τομάτες, τα αγγούρια, οι πιπεριές, το μαρούλι, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα εσπεριδοειδή, το πεπόνι, το ρόδι, κ.α.

Στη μάχη με το χρόνο ένας πολύτιμος σύμμαχος κάθε γυναίκας που επιθυμεί να παρατείνει τη νεότητά της είναι η κοσμητική ιατρική. Η Symmetria σας προτείνει ένα μεγάλο εύρος θεραπειών για την ανάκτηση της χαμένης λάμψης και νεανικότητας της επιδερμίδας, που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα καλλυντικά, μπορούν να σας χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Tip

Η βιταμίνη Α είναι από τα πιο δραστικά συστατικά στη σύνθεση των αντιρυτιδικών προϊόντων.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.