Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Για γερά, πλούσια μαλλιά

Η λέπτυνση και αραίωση των μαλλιών οφείλεται σε αύξηση εμφάνισης της αλωπεκίας στις γυναίκες, αλλά και στις κοσμητικές διαδικασίες. Ευτυχώς όμως, είναι μία κατάσταση αναστρέψιμη.  

Η τριχόπτωση δεν αφορά μόνο τους άνδρες, καθώς εμφανίζεται στο 10% των προ-εμμηνοπαυσιακών γυναικών και στο 50- 75% γυναικών άνω των 65 ετών. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν περίπου 50-100 τρίχες καθημερινά, οι οποίες ωστόσο αναπληρώνονται από άλλες νέες. Όταν ο ρυθμός απώλειας είναι ταχύς και η αναπλήρωση βραδεία για περισσότερο από δύο μήνες, ίσως πρέπει να επισκεφτούμε ένα δερματολόγο.

Η αιτιολογία της τριχόπτωσης είναι απλή τις περισσότερες φορές. Κληρονομικότητα, ανεπάρκεια σιδήρου, φερριτίνης ή φυλλικού οξέος, ενδοκρινικά προβλήματα, όπως μία δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ή το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μία εξαντλητική δίαιτα ή περίοδοι με έντονο στρες, μπορεί να αποτελούν σοβαρούς λόγους αυξημένης απώλειας των μαλλιών.

Η νέα ιατρική μέθοδος ενάντια στην τριχόπτωση, που γνωρίζει διεθνή επιστημονική αναγνώριση, είναι η εφαρμογή μεσοθεραπείας με μικροβελόνες (micro-needling mesotherapy), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία κριθεί απαραίτητη από το γιατρό. Η κύρια ένδειξή της, είναι η θεραπεία ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας. Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι η πιο συχνή αιτία τριχόπτωσης, η οποία προσβάλλει και τα δύο φύλα. Συνήθως ξεκινά από το μέτωπο και φτάνει μέχρι την κορυφή του κεφαλιού, με τις τρίχες να γίνονται όλο και πιο αδύναμες, άχρωμες και τελικά να πέφτουν. Στις γυναίκες, η τριχόπτωση που οφείλεται σε αυτή την κληρονομική αιτία, περιορίζεται συνήθως στη μετωπιαία χώρα.

Τι είναι και πώς εφαρμόζεται το micro-needling

Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα που αποτελείται από έναν κύλινδρο, που φέρει ακίδες (μικροβελόνες), μήκους 0.5-1μμ. Όταν αυτό εφαρμόζεται στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, ανοίγει διαύλους, οπότε απορροφώνται ευκολότερα οι  ενεργές ουσίες που βοηθούν στην ενεργοποίηση και θρέψη του τριχοθύλακα. Παράλληλα, δημιουργώντας υπεραιμία, προκαλείται αύξηση της διαβατότητας και απορροφητικότητας των τριχοειδών αγγείων του δέρματος στην πάσχουσα περιοχή. Έχει επίσης διαπιστωθεί, ότι τα τσιμπήματα που προκαλούνται από τις ακίδες, οδηγούν στην απελευθέρωση των παραγόντων VEGF και FGF-7, που είναι υπεύθυνοι για την ανάπλαση των ιστών και των αγγείων.

Στη συνέχεια, γίνεται εφαρμογή των ενεργών συστατικών που έχουν επιλεγεί (ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή) στην υπό θεραπεία περιοχή, τα οποία περιλαμβάνουν αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μινοξιδίλη, αυξητικούς και άλλους σημαντικούς παράγοντες για την ενδυνάμωση του τριχοθύλακα. Μελέτες δείχνουν ότι με την παραπάνω μέθοδο, υπάρχει πέντε φορές μεγαλύτερη απορρόφηση των ουσιών συγκριτικά με την εφαρμογή τοπικών θεραπειών (δυναμωτικά σαμπουάν, λοσιόν, στεροειδή, μινοξιδίλη).

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.