Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό διατροφικά

Τα μέτρα που καλούμαστε να πάρουμε για να προφυλαχθούμε από το νέο κορωνοϊό είναι πλέον γνωστά. Είναι σημαντικό ωστόσο, να θωρακίσουμε παράλληλα το ανοσοποιητικό μας όσο καλύτερα γίνεται. Υπάρχουν τροφές που έχουν ανοσοενισχυτική δράση και ενδείκνυται να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας αυτή την εποχή.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη ότι κάθε τροφή που προσλαμβάνετε πρέπει να σας προσφέρει κάτι σημαντικό. Μην καταναλώνετε τυποποιημένες τροφές που είναι φτωχές σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως γρήγορο φαγητό, κέικ, μπισκότα, αλμυρά σνακ, δηλαδή τροφές με κενές θερμίδες. Οπλίστε τον οργανισμό σας με ανοσοενισχυτικά θρεπτικά συστατικά, όπως είναι τα ωμέγα-3, οι βιταμίνες Α και C και τα αντιοξειδωτικά.

Ένα από τα πιο σημαντικά ανοσοενισχυτικά θρεπτικά συστατικά είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που καλό είναι να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή αυτή την εποχή. Καλές πηγές είναι τα ψάρια, τα θαλασσινά, οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος. Προτιμήστε να προμηθεύεστε ολόκληρο τον καρπό και να τον αλέθετε αμέσως πριν τον καταναλώσετε, γιατί έτσι μπορείτε να επωφεληθείτε στο μέγιστο βαθμό από τα αντιοξειδωτικά του. Αν δεν έχετε χρόνο να αλέθετε καθημερινά μια μικρή ποσότητα, μπορείτε απλώς να έχετε ετοιμάσει το γιαούρτι σας με 2 κουταλιές λιναρόσπορο από την προηγούμενη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα σπάτε τον φλοιό του λιναρόσπορου πιο εύκολα μασώντας τον και θα απορροφά ο οργανισμός σας πιο άμεσα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του. Μπορεί άφοβα να προστεθεί σε σαλάτες ή στο μαγειρεμένο φαγητό, καθώς οι φυτικές του ίνες μπορούν να καταστήσουν κάθε σας γεύμα πιο χορταστικό και θρεπτικό.

Παράλληλα, τα καρύδια είναι πολύ πλούσια σε ωμέγα-3, φυτικές ίνες, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε. Μάλιστα φαίνεται ότι 4 ολόκληρα καρύδια την ημέρα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού μας στα φυσικά αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα καρύδια είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης, για αυτό και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού.

Οι βιταμίνες Α και C ενισχύουν δυναμικά το ανοσοποιητικό. Οι φράουλες και οι πιπεριές είναι τροφές που αποτελούν καλές πηγές και των δυο βιταμινών για αυτό και αξίζει αυτή την εποχή να τις καταναλώνετε καθημερινά. Κανείς δεν θα περίμενε ότι η πιπεριά μπορεί να συγκαταλέγεται στα πιο θρεπτικά τρόφιμα που καλό είναι να επιλέγουμε τακτικά. Κι όμως, η πιπεριά είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε φυτικές ίνες που αποτελεί και εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, βελτιώνει τον κορεσμό, αλλά και την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού. Σκεφτείτε ότι μια κόκκινη πιπεριά έχει περίπου 209 mg βιταμίνης C, την στιγμή που ένα πορτοκάλι περιέχει περίπου 60 mg, και οι ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα μη καπνιστή είναι 75 mg. Συνεπώς πρόκειται για ένα πολύ πυκνό σε θρεπτικά συστατικά λαχανικό. Όσο για τις φράουλες, προτιμήστε τις βιολογικές.

Βιταμίνη C θα βρείτε στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο, τα τοματίνια, το λάχανο, η λαχανίδα, το σπανάκι, όλες οι πιπεριές, τα ακτινίδια, το μάνγκο, το μήλο, το πορτοκάλι και τα γκρέιπφρουτ.

Τέλος, ανοσοενισχυτική δράση έχει και ο κουρκουμάς, το μπαχαρικό με το έντονο κίτρινο χρώμα και καταγωγή από την Ινδία, όπου χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς λόγους χιλιάδες χρόνια. Αρκετές επιστημονικές μελέτες αναδεικνύουν την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση του. Παράλληλα, η τακτική του πρόσληψη μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, για αυτό και ενδείκνυται να το προσθέσετε στα καθημερινά σας γεύματα σε μικρές ποσότητες.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.