Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Tips για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από το κρύο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα αποδεικνύονται σκληρές για την επιδερμίδα μας, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη από περιποίηση και πλούσια ενυδάτωση.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που εμφανίζει είναι η ξηρότητα, οι ερεθισμοί, η ευρυαγγείες και τα σκασμένα χείλη. Αιτία για αυτά είναι ο παγωμένος αέρας και η εναλλαγή της θερμοκρασίας από τους εσωτερικούς στους εξωτερικούς χώρους. Τα λιπίδια που υπάρχουν στην εξωτερική στιβάδα παράγονται με πιο αργό ρυθμό και η επιδερμίδα γίνεται τραχιά, ξεφλουδίζει ή ερεθίζεται.

Για να προστατέψουμε και να ενισχύσουμε την άμυνα του δέρματος, είναι απαραίτητη η συνεχής, βαθιά ενυδάτωση. Οι ενυδατικές κρέμες προσφέρουν την απαιτούμενη υγρασία και απαλότητα. Τα συστατικά τους δρουν γρήγορα και αποτελεσματικά, δεσμεύοντας και υγροποιώντας το νερό.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα χείλη. Η επιδερμίδα τους είναι φτωχή σε λιπίδια με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτη στο κρύο. Για να αποφύγουμε το σκάσιμο που οφείλεται στην αφυδάτωσή τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όσο γίνεται πιο συχνά ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν. Καλό είναι να αποφεύγουμε να τα υγραίνουμε με τη γλώσσα γιατί έτσι επιδεινώνεται η κατάσταση. Φροντίδα χρειάζονται και τα χέρια.

Τώρα το χειμώνα η πιο σωστή κίνηση είναι να φοράμε πάντα ένα ζευγάρι γάντια για να τα προστατεύσουμε από το κρύο. Επίσης τα γάντια ενδείκνυνται και στις περιπτώσεις που τα χέρια έρχονται σε επαφή με το κρύο νερό για τις διάφορες δουλειές του σπιτιού. Θυμηθείτε να βάζετε μια ενυδατική κρέμα κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, αφού πρώτα τα σκουπίσετε καλά και επίσης κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο για να τα διατηρήσετε απαλά.

Tip: Αν κάνετε χειμερινά σπορ ή είστε στα χιόνια, μην παραλείψετε την αντηλιακή προστασία. Η αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή στην άμμο, ενώ επίσης αυξάνεται και λόγω υψόμετρου.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.