Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Λάθη που κάνετε στον καθαρισμό προσώπου

Ο καθαρισμός αποτελεί ένα βασικό βήμα στην περιποίηση του προσώπου, που θα πρέπει αν επαναλαμβάνουμε πρωί και βράδυ καθημερινά.

Κι ενώ το να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας φαίνεται κάτι τόσο απλό, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλοί από εμάς κάνουμε πράγματα, που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ερεθισμούς, μολύνσεις, κ.α.

Έχετε πάντα καθαρά χέρια

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του προσώπου, θα πρέπει να έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας, ώστε να αποφύγετε να μεταφέρετε ακαθαρσίες και βακτήρια στην επιδερμίδα του προσώπου.

Αποφύγετε τα επιθετικά προϊόντα

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν και αποφύγετε να τρίβετε δυνατά την επιδερμίδα σας, ειδικά αν έχετε προβληματικό δέρμα, γιατί αυτό θα προκαλέσει ερεθισμό και θα επιδεινώσει τα προβλήματα. Ένα ήπιο καθαριστικό τζελ, που δεν φράσσει τους πόρους, ταιριάζει στα περισσότερα δέρματα. Όταν σκουπίζετε το πρόσωπο, κάντε το ταμποναριστά, μην τρίβετε το δέρμα σας.

Χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, ερεθισμό ή αφυδάτωση στο δέρμα και να επηρεάσει τη φυσική άμυνά του. Το καλύτερο είναι το χλιαρό νερό.

Προσοχή στην πετσέτα που χρησιμοποιείτε

Όταν χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για αρκετές μέρες, αυτή συγκεντρώνει πολλά βακτήρια και μπορεί να επιδεινώσει ή να προκαλέσει δερματικά προβλήματα. Επίσης, αποφύγετε να σκουπίζετε το πρόσωπο με την πετσέτα του σώματος μετά το ντους.

Tip
Μην παραλείπετε τη χρήση ενυδατικής κρέμας μετά τον καθαρισμό του προσώπου, για να κρατήσει την υγρασία στο δέρμα. Το πρωί φροντίστε να φοράτε την αντηλιακή κρέμα σας.

 

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.