Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Τι είναι τα IV Drips και πώς λειτουργούν;

Τι είναι τα IV Drips και πώς λειτουργούν;

Το ακρωνύμιο "IV" προέρχεται από το intravenous therapy (ενδοφλέβια θεραπεία). H ενδοφλέβια θεραπεία είναι μια μέθοδος χορήγησης υγρών στο σώμα, μέσω των αιμοφόρων αγγείων και είναι ο ταχύτερος δυνατός τρόπος για να μεταφερθούν κάποια απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο σώμα.


Πώς λειτουργούν τα IV Drips;

Η ενδοφλέβια έγχυση γίνεται μέσω ενός μικρού σωλήνα που ονομάζεται καθετήρας και διοχετεύει το διάλυμα, που περιέχει τις επιλεγμένες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, απευθείας στην κυκλοφορία του αίματός, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα.

Ποια είναι τα πιο κοινά συστατικά που εισάγονται στα IV:

  • Αλατούχο διάλυμα: Είναι ο πιο κοινός τύπος υγρού για ενδοφλέβια έγχυση. Το αλατούχο διάλυμα είναι εξαιρετικό για την αφυδάτωση και το hangover, καθώς το νάτριο είναι ένας τύπος ηλεκτρολύτη. 
  • Βιταμίνες: Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα, καθώς μας χαρίζουν ενέργεια, ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κ.α.
  • Ηλεκτρολύτες: Αυτά τα απαραίτητα στοιχεία προσφέρουν ενυδάτωση, ρυθμίζουν τη λειτουργία των μυών, την αρτηριακή πίεση και πολλά άλλα. Εκτός από το νάτριο, το σώμα χρειάζεται κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χλωριούχο και φωσφορικό άλας, τα οποία είναι όλα ηλεκτρολύτες.


Είναι ασφαλή τα IV Drips;

Ναι, είναι πολύ ασφαλή. Όλες οι ενδοφλέβιες εγχύσεις χορηγούνται από γιατρούς. Πριν τη θεραπεία, λαμβάνουμε και αξιολογούμε το ιστορικό της υγείας κάθε του. 

Οι παρενέργειες από μια ενδοφλέβια έγχυση είναι σχεδόν μηδενικές ή πολύ ήπιες. Ενίοτε, μπορεί να εμφανιστεί κάποια ενόχληση, μώλωπας, κνησμός ή ερυθρότητα στο σημείο της έγχυσης ή γύρω από αυτό, που μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως κάποιες ημέρες.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.