Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Πως το Body Positivity, Diversity, Equity, and Inclusion στον χώρο εργασίας οδηγούν σε πιο υγιείς ανθρώπους που αγαπούν αυτό που είναι, και αισθάνονται πιο ελεύθεροι και πιο παραγωγικοί.

Πως το Body Positivity, Diversity, Equity, and Inclusion στον χώρο εργασίας οδηγούν σε πιο υγιείς ανθρώπους που αγαπούν αυτό που είναι, και αισθάνονται πιο ελεύθεροι και πιο παραγωγικοί.

«Το δοκίμασα και δεν μου ταίριαζε. Ήμουν όμως αποφασισμένη να το φορέσω», αναφέρει σε μια δήλωση της η Kim Kardashian για την επιλογή της να φορέσει το θρυλικό φόρεμα της Marilyn Monroe. Και η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη. Επειδή έγινε αντίγραφο ενός πρωτότυπου. Και όχι καλό αντίγραφο, για αυτό και σχολιάστηκε αρνητικά. Έχετε όμως σκεφτεί πόσες φορές πέφτουμε και εμείς οι ίδιοι σε αυτή την παγίδα να μοιάσουμε σε κάποιους διάσημους; Ή να ακολουθήσουμε κάτι επειδή κάποιοι μας το επιβάλλουν; Διαβάζεις στη σκέψη του προϊστάμενου ή του συναδέλφου σου ότι έχεις παραπάνω κιλά και για αυτό δεν μπορείς να είσαι η εικόνα της εταιρείας που εργάζεσαι στο επόμενο meeting για μια νέα δουλειά. Σου λένε ότι τα σαρκώδη χείλη είναι σέξι και κάνεις ενέσιμες επεμβάσεις. Στα –ήντα βλέπεις μία ρυτίδα στο μέτωπο και τρέχεις να την παγώσεις συνεχίζοντας να πολεμάς το χρόνο. Και αν έχεις πάρει κάποια έξτρα κιλά στη διάρκεια του χειμώνα, υπάρχουν πολλές διάσημες δίαιτες να ακολουθήσεις για να τα χάσεις γρήγορα. Άλλωστε η Kim (Kardashian) έχασε επτά κιλά σε τρεις εβδομάδες!

Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να προσέχουμε την  εξωτερική μας εμφάνιση και να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Ωστόσο είναι πολύ διαφορετικό να εξαρτιόμαστε και να επηρεαζόμαστε ψυχολογικά από τη γνώμη των άλλων για το αν είμαστε όμορφοι μέσα από τα δικά τους μάτια. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι η ομορφιά έχει μία υποκειμενική χροιά για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

«Όλα τα σώματα είναι όμορφα» είναι το μήνυμα του “Body Positivity” που ξεκίνησε ως κίνημα αποδοχής και κατά των διακρίσεων σε βάρος των ανθρώπων με βάση το μέγεθος ή το σωματικό τους βάρος στα τέλη της δεκαετίας του 1960. «Body positivity» είναι να νιώθεις άνετα με το σώμα σου. Είναι να το εκτιμάς παρόλο που δεν έχει τις αναλογίες ενός μοντέλου. Είναι να παραδεχτείς ότι ακόμα και αν δεν σου αρέσουν τα πάντα πάνω σου,  είσαι εντάξει με αυτό. Είναι να το αποδεχτείς, να εξοικειωθείς και να συμφιλιωθείς με τις αλλαγές που σου συμβαίνουν, και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη ζωή.

Με αφορμή το «Body Positivity» η SYMMETRIA®  με διεθνή παρουσία  στο χώρο της υγείας και ομορφιάς από το 2005, στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια έμπρακτα το Diversity, Equity and Inclusion ή στα ελληνικά, την ποικιλομορφία και ετερογένεια, την ισότητα και δικαιοσύνη, και την ενσωμάτωση στο χώρο εργασίας. “There's no beauty without diversity & no SYMMETRIA® without inclusivity” αποτελεί μια από τις βασικές αρχές της SYMMETRIA®,  σε ότι αφορά τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται διεθνώς αλλά και τους εργαζόμενους της.»

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.