Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Πώς η αποχή από το αλκοόλ συμβάλλει σε ένα πιο υγιές δέρμα

Το αλκοόλ μάς συνοδεύει σε αρκετές κοινωνικές περιστάσεις, ειδικά στη διάρκεια των γιορτών, αλλά γνωρίζουμε ποιος είναι ο αντίκτυπος που έχει στην υγεία μας, καθώς και στην όψη του δέρματός μας;

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Cosmetic Science, ακόμη και η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί υπογλυκαιμία, κατανάλωση περισσότερων θερμίδων, έντονη αφυδάτωση του δέρματος και εξάρσεις ροδόχρους ακμής ή εκζέματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι γυναίκες που έλαβαν μέρος σε αυτή, διέκοψαν την κατανάλωση αλκοόλ για ένα μήνα και τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση κάθε είδους δερματικών αντιδράσεων και πιο λεία, καθαρή επιδερμίδα χωρίς σπυράκια και ρυτίδες.

Αυτό που ενθουσίασε περισσότερο τους ερευνητές και τις συμμετέχουσες στην έρευνα, ήταν ότι το πρήξιμο στο πρόσωπο και γύρω από την κοιλιά υποχώρησε, γεγονός που ενθάρρυνε τις περισσότερες γυναίκες να συνεχίσουν την αποχή από το αλκοόλ για περισσότερες από 30 ημέρες.

Επίσης, υποχώρησαν εμφανώς οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια τους και στο σύνολό τους οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα διαπίστωσαν μια επιδερμίδα περισσότερο ενυδατωμένη και ελαστική.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έπασχαν από έκζεμα και ροδόχρου ακμή, στο τέλος των 30 ημερών είδαν τα συμπτώματα να υποχωρούν θεαματικά.

Τέλος, η διακοπή κατανάλωσης αλκοόλ μείωσε στο ελάχιστο τα συχνά υπογλυκαιμικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάγκη για αύξηση κατανάλωσης τροφίμων εξαιρετικά λιπαρών ή γλυκών τροφών, με αποτέλεσμα όλο το σώμα να απαλλαγεί από το έντονο τοπικό λίπος, ειδικά στην κοιλιά και στους μηρούς.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.