Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Ο δεκάλογος της πρόληψης

Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καλής υγείας και ο προληπτικός έλεγχος συμβάλλει ουσιαστικά στην ανίχνευση ατόμων υψηλού κινδύνου που χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο, παρακολούθηση ή θεραπεία σε πρώιμο στάδιο. Οι προληπτικές εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν μια ασθένεια που δεν έχετε λόγο να υποψιάζεστε ότι υπάρχει. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν το μεγάλο ατού της ιατρικής επιστήμης στις μέρες μας.

Διαβάστε πιο κάτω τις 10 βασικές εξετάσεις πρόληψης.

  1. Μέτρηση επιπέδων χοληστερόλης

Η παρακολούθηση των επιπέδων χοληστερόλης βοηθά στην εκτίμηση του κινδύνου καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού. Η υψηλή χοληστερόλη, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, αυξάνοντας την πιθανότητα καρδιαγγειακών προβλημάτων.

2.Μέτρηση αρτηριακής πίεσης

Οι τακτικοί έλεγχοι της αρτηριακής πίεσης είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη και τη θεραπεία της υπέρτασης. Η αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι απειλητικός παράγοντας για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και νεφρική ανεπάρκεια.

3.Μέτρηση σακχάρου αίματος

Η μέτρηση του σακχάρου του αίματος είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του διαβήτη. Ο μη ελεγχόμενος διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες επιπλοκές, όπως καρδιακές παθήσεις, νεφρική ανεπάρκεια και νευρική βλάβη.

4.Μαστογραφία

Για τις γυναίκες, η τακτική μαστογραφία είναι απαραίτητη για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Αν και ο προσυμπτωματικός έλεγχος του μαστού δεν μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού, μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη ανεύρεση και αντιμετώπισή του.

  1. Τεστ Παπανικολάου & HPV Test

Οι γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ Παπανικολάου ( τεστ PAP) και τεστ HPV για τον έλεγχο για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

6.Προληπτικός έλεγχος καρκίνου του παχέος εντέρου (κολονοσκόπηση)

Ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι ζωτικής σημασίας για την ανίχνευση και την αφαίρεση των προκαρκινικών πολυπόδων. Η έγκαιρη διάγνωση μέσω προληπτικών εξετάσεων μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

  1. Μέτρηση Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA).

Για τους άνδρες, η μέτρηση του PSA βοηθά στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη.

  1. Μέτρηση οστικής πυκνότητας

Η εξέταση αυτή μετρά την απώλεια οστικής μάζας καθώς μεγαλώνετε. Η έγκαιρη ανίχνευση επιτρέπει αλλαγές στον τρόπο ζωής για την πρόληψη των καταγμάτων.

  1. Έλεγχος σπίλων

Η τακτική δερματολογική εξέταση των σπίλων, βοηθά στην έγκαιρη ανίχνευση καρκίνων του δέρματος όπως το μελάνωμα.

10.Οφθαλμολογική εξετάση

Οι τακτικές οφθαλμικές εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν έγκαιρα καταστάσεις όπως το γλαύκωμα και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, διατηρώντας την όραση μας σε καλή κατάσταση.

Σήμερα η λειτουργική ιατρική και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί αρκετά ώστε, να μας βοηθούν όχι μόνο να ζούμε περισσότερα αλλά και να παραμένουμε υγιείς στα χρόνια που έχουμε μπροστά μας.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.