Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Απαλλαγείτε από τις ημικρανίες

Η ημικρανία είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη ασθένεια στον κόσμο, εμποδίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να πραγματοποιούν καθημερινά καθήκοντα και μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους συνολικά. Αν είστε ένας από αυτούς, γνωρίζετε πολύ καλά τις επιπτώσεις που δημιουργούν οι δυνατοί αυτοί πονοκέφαλοι στην καθημερινότητά σας.

Μέχρι πρόσφατα, οι ημικρανίες αντιμετωπίζονταν αποκλειστικά με φάρμακα και αλλαγές στον τρόπο ζωής. Ορισμένοι ασθενείς, ωστόσο, δεν βλέπουν αποτέλεσμα με κανένα από αυτά. Ακόμα και οι ενέσεις Botox, μια επαναστατική διαδικασία που βοήθησε πολλούς ασθενείς να βρουν κάποια ανακούφιση, είναι ένα πρωτόκολλο που πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά για να διατηρούνται τα θετικά αποτελέσματα. Επίσης, μπορεί να είναι δύσκολο για τους ασθενείς να αφιερώσουν χρόνο και χρήματα για τακτικές θεραπείες Botox. Η χειρουργική θεραπεία της ημικρανίας εκτελείται από πολύ λίγους γιατρούς στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ο Dr. Saad είναι ένας από τους λίγους πρωτοπόρους αυτής της τεχνικής, που παρέχει ανακούφιση στους πάσχοντες από ημικρανία οι οποίοι δεν μπορούν να δουν αποτελέσματα με άλλα μέσα. Ο Dr. Saad είναι ο ιδρυτής του California Migraine Surgery Center, το πρώτο κέντρο αφιερωμένο στη χειρουργική θεραπεία της ημικρανίας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, ένα από τα πρώτα σε ολόκληρο τον κόσμο και τώρα έχει ιδρύσει τη Μονάδα Ημικρανίας στο Ινστιτούτο Javier de Benito στη Βαρκελώνη. 


Dr. Ahmad Saad

Είστε υποψήφιος;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υποψήφιοι υποφέρουν από αυτό που είναι γνωστό ως χρόνια ημικρανία, η οποία χαρακτηρίζεται από 15 ή περισσότερες ημικρανίες το μήνα. Η χειρουργική επέμβαση συνιστάται όταν άλλες μορφές θεραπείας δεν είναι αποτελεσματικές ή όταν έχουν προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Οι ασθενείς που έχουν ανταποκριθεί καλά στις ενέσεις Botox, αλλά επιθυμούν μια πιο μόνιμη θεραπεία, είναι επίσης εξαιρετικοί υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση. 

Πριν από τη χειρουργική θεραπεία της ημικρανίας
Η αρχική σας συνεδρία με τον Dr. Saad μπορεί να είναι προσωπική ή μέσω Skype. Αρχίζει με τη συμπλήρωση ενός λεπτομερούς ερωτηματολογίου που θα δώσει στο γιατρό άφθονες πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και τη διάρκεια των ημικρανιών σας, καθώς και τα συγκεκριμένα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Αυτό τον βοηθά να καθορίσει εάν η χειρουργική επέμβαση είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ο εντοπισμός των σημείων ενεργοποίησης των πονοκεφάλων σας θα αποτελέσει, επίσης, μέρος αυτής της συνεδρίας, δεδομένου ότι η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την απελευθέρωση των νεύρων σε αυτές τις θέσεις για να αποφευχθεί η εμφάνιση μελλοντικών πονοκεφάλων. Μόλις ο Dr. Saad διαπιστώσει ότι η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια καλή επιλογή θεραπείας για εσάς, θα σας ενημερώσει για αυτή τη διαδικασία, ώστε να έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη της διαδικασίας και να ρωτήσετε τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με την επέμβαση. Σκοπός αυτής της συζήτησής με τον Dr. Saad είναι να αισθανθείτε άνετα με την επιλογή σας να προχωρήσετε και να βεβαιωθείτε ότι η χειρουργική επέμβαση είναι η σωστή επιλογή για εσάς. 

Σχετικά με την χειρουργική επέμβαση
Η διαδικασία επικεντρώνεται στην απελευθέρωση συμπιεσμένων νεύρων κάτω από την επιφάνεια του δέρματος που συμβάλλουν στην εμφάνιση ημικρανιών. Η χειρουργική θεραπεία της ημικρανίας πραγματοποιείται με γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και καταστολή, δεν διεισδύει στα οστά του κρανίου, ούτε φτάνει στον εγκέφαλο με οποιονδήποτε τρόπο. Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από τον αριθμό των σημείων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις διαρκούν 1-2 ώρες.  

Η διαδικασία αποκατάστασης
Η αποκατάσταση εξαρτάται από τον αριθμό των σημείων ενεργοποίησης που αντιμετωπίστηκαν. Υπάρχει συνήθως ελαφρύ οίδημα και μώλωπες γύρω από τις τομές, αλλά αυτές επουλώνονται μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ωστόσο, ανάλογα με τη θέση των τομών, ίσως χρειαστεί να απέχετε από την επίπονη άσκηση λίγο περισσότερο.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.