Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

7 τρόποι για να ανακτήσουμε την ενέργειά μας

7 τρόποι για να ανακτήσουμε την ενέργειά μας

Συχνά οι περισσότεροι νιώθουμε κούραση στη διάρκεια της ημέρας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακτήσουμε την ενέργειά μας; 

Σωστή διατροφή

Μείνετε μακριά από ανθυγιεινά λιπαρά και ζάχαρη, και προτιμήστε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (π.χ. προϊόντα ολικής άλεσης, λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο), καθώς εξασφαλίζουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό και σταθερή ροή ενέργειας. Επίσης, καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα και σνακ για να μοιράσετε σωστά τις θερμίδες –δηλαδή την ενέργεια– που παίρνετε από τη διατροφή σας μέσα στην ημέρα.

Καθημερινή άσκηση

Όσο κι αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στην άσκηση όταν είστε κουρασμένοι, να θυμάστε ότι η τακτική άσκηση μας κάνει να νιώθουμε μακροπρόθεσμα λιγότερη κούραση. Έστω και 30’ περπάτημα την ημέρα, θα σας βοηθήσει σημαντικά.

Ποιοτικός ύπνος

Πολλοί δεν κοιμόμαστε αρκετά και ποιοτικά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ενέργεια στη διάρκεια της ημέρας. Για να κοιμόμαστε καλά:

  • πηγαίνουμε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε
  • βράδυ σηκωνόμαστε το πρωί την ίδια ώρα
  • αποφεύγουμε μικρής διάρκειας ύπνους στη διάρκεια της ημέρας
  • αφιερώνουμε χρόνο για να χαλαρώσουμε πριν πέσουμε για ύπνο.


Φυσιολογικό σωματικό βάρος

Τα περιττά κιλά επιβαρύνουν την καρδιά και μειώνουν την ενέργειά μας. Η υγιεινή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε βάρος. Στη SYMMETRIA, η ομάδα των ειδικών μας θα σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα υγιές σωματικό βάρος, σύμφωνα με το γενετικό προφίλ και τον τρόπο ζωής σας, μέσα από εξατομικευμένα πρωτόκολλα. Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.symmetria.gr/weight-management/.

Λιγότερο άγχος

Το άγχος μειώνει και μέρος της ενέργειάς μας. Μια κουβέντα με ένα δικό μας άνθρωπο, η επαφή με τη φύση, ο διαλογισμός, η γιόγκα είναι μερικές από τις μεθόδους που συμβάλλουν στη μείωση του στρες.

Η δύναμη του ήλιου

Βγαίνοντας έξω και απολαμβάνοντας 30 λεπτά ηλιακού φωτός, ιδανικά πριν από τις 9 το πρωί (ή έστω οποιαδήποτε ώρα πριν τη δύση του ηλίου) ενεργοποιείτε ένα νευρωνικό κύκλωμα που ελέγχει τις ορμόνες κορτιζόλη και μελατονίνη. Έτσι, παράγετε αρκετή μελατονίνη για έναν καλύτερο βραδινό ύπνο.

Απαραίτητη ενυδάτωση

Η έλλειψη ενέργειας είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Σιγουρευτείτε ότι παρέχετε στον οργανισμό σας επάρκεια υγρών, νερό, φρούτα, λαχανικά, αφεψήματα.

 

Tip

Η SYMMETRIA σας προσφέρει την εξατομικευμένη λύση IV Drips, αν έχετε έλλειψη ύπνου, νιώθετε ανάγκη για περισσότερη ενέργεια, ενυδάτωση ή αναζητάτε έναν εύκολο τρόπο αδυνατίσματος και αποτοξίνωσης , τα οποία δημιουργούνται επί τόπου στο ιατρείο, μετά από εξέταση από τον γιατρό μας. Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.symmetria.gr/iv-drips/

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.