Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Λίγο αλάτι στη ζωή μας

Το αλάτι βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, καλύπτοντας ουσιαστικά τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 5 γραμμάρια ημερησίως, δηλαδή 1 κουταλάκι του γλυκού. Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ψηλής πίεσης, καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικών επεισοδίων και νεφρικής ανεπάρκειας. Υπολογίζεται ότι 75% του αλατιού που λαμβάνουμε, προέρχεται από τα έτοιμα και προπαρασκευασμένα τρόφιμα. Καλό είναι να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων, για να γνωρίζετε το περιεχόμενο τους σε αλάτι. Μην προσθέτετε αλάτι κατά το μαγείρεμα και στο φαγητό σας. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε άλλα μπαχαρικά που εμπλουτίζουν τη γεύση των φαγητών. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα υποκατάστατα αλατιού, δεδομένου ότι έχουν δημιουργηθεί για όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές παθήσεις. Μερικοί υποστηρίζουν ότι το αλάτι της θάλασσας είναι «φυσικό και πιο υγιεινό», αλλά έχει τα ίδια αποτελέσματα με το επιτραπέζιο αλάτι. 

Γράφει η Ειρήνη Χριστάκη, MSc. Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος κέντρου Symmetria

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.