Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Καλοκαιρινή συνταγή με Ciao Carb λαζάνια

Τώρα το καλοκαίρι αυξάνεται η διάθεσή μας για αγαπημένες συνταγές λαχταριστών φαγητών. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή είναι η εποχή που όλοι προβληματιζόμαστε σχετικά με το βάρος μας και την εικόνα που θα παρουσιάσουμε στην παραλία.

Η ομάδα της SYMMETRIA σας προτείνει μία ιδανική επιλογή με τα εκπληκτικά χαμηλού υδατάνθρακα Ciao Carb προϊόντα, τα οποία σας επιτρέπουν να χαίρεστε ιταλικές γεύσεις χωρίς τύψεις. Εάν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε ένα super calorie conscious γεύμα για εσάς, την οικογένεια ή και τους φίλους σας, δοκιμάστε την αγαπημένη συνταγή Ciao Carb λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια.

Συστατικά:

  • 500 γρ. καθαρό κοτόπουλο (χωρίς πέτσες και κόκαλα)
  • 2 ½ κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας τριμμένο σκόρδο
  • ½ κ. γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκο θυμάρι
  • ½ κ. γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 8 μανιτάρια Portobello
  • 170 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 ½ φλ. 1,5% λιπαρά γάλα
  • ¼ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ φλ. παρμεζάνα
  • 12 φύλλα Ciao Carb λαζάνια
  • 140 γρ. χαμηλή σε λιπαρά μοτσαρέλα 
  • ½ φλ. αλεύρι καρύδας

 

Εκτέλεση συνταγής:

1) Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μέτριο προς δυνατό τηγάνι. Όταν αρχίσει να χρυσίζει, προσθέστε ½ κούπας νερό και σιγοβράστε για 18’-20’ ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Όταν είναι αρκετά δροσερό, τεμαχίστε το σε μικρούς κύβους.  

2) Ζεσταίνετε μία ξεχωριστή μεγάλη κατσαρόλα, σε μέση προς υψηλή θερμότητα. Προσθέτετε  2 κ. σούπας  λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε όλα μαζί για 8’. Στη συνέχεια ανακατεύετε το σπανάκι, για 2’. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμότητα. Ανακατέψτε το κοτόπουλο με το υπάρχον μίγμα της κατσαρόλας.

3) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C.  

4) Σε ένα τρίτο κατσαρολάκι, φέρτε σε σημείο βρασμού σε μέτρια υψηλή θερμότητα,  το γάλα, το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι. Μαγειρέψτε για περίπου 5’ ή μέχρι να γίνει παχύρευστο και τότε αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμότητα. Ανακατέψτε στο μείγμα σας την ποσότητα της παρμεζάνας.

5) Σε ένα καλά λαδωμένο μικρό δίσκο  ψησίματος 20 εκ. ρίξτε 1 φλ. από την παχύρευστη σάλτσα που μόλις φτιάξατε, συμπληρώνοντας από επάνω με 4 λαζάνια Ciao Carb. Πάνω στα λαζάνια προσθέστε 1 ½ φλ από το μίγμα κοτόπουλου, ¾ επιπρόσθετα από την σάλτσα και ¼ μοτσαρέλα, προσέχοντας να καλύπτουν τα λαζάνια. Προσθέστε τα υπολειπόμενα 4 λαζάνια και από επάνω ό,τι έχει περισσέψει από το μίγμα κοτόπουλου, τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα.   

6) Βάλτε αλουμινόχαρτο από επάνω και ψήστε στους 190ο C για 25’. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 190ο για επιπλέον 10-15’ ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το να σταθεί 5’ πριν το σερβίρετε. 

Απολαύστε ένα χαμηλό σε υδατάνθρακες πιάτο με τα πεντανόστιμα Ciao Carb προϊόντα.  

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.