Αδυνάτισμα & διατροφή στη Symmetria

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ
δερματοπτυχόμετρο

 

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ
δερματοπτυχόμετρο

 

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ
δερματοπτυχόμετρο

 

Στην εποχή μας το ενδιαφέρον για τη σύσταση του σώματος ολοένα αυξάνεται, καθώς το ποσοστό του σωματικού λίπους επηρεάζει άμεση την υγεία μας και από εκεί και πέρα τις επιδόσεις μας στις δραστηριότητές μας.

Η λιπομέτρηση με τη χρήση δερματοπτυχών είναι μία από τις πιο παλιές μεθόδους για τον προσδιορισμό του ακριβούς σωματικού λίπους ενός ατόμου, αλλά ταυτόχρονα αρκετά ακριβής και διαδεδομένη, αφού μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και γρήγορα. Της έχει αποδοθεί μάλιστα ο χαρακτηρισμός «χρυσή σταθερά», καθώς σε αυτή βασίστηκε η αξιοπιστία μεταγενέστερων μεθόδων μέτρησης.  

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο έχουμε τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε το συνολικό ποσοστό του σωματικού λίπους,  χρησιμοποιώντας μετρήσεις των πτυχών του δέρματος  σε συγκεκριμένες θέσεις στο σώμα. Μέσω των δερματικών πτυχώσεων σε κάθε περιοχή μπορούμε να αξιολογήσουμε και την παρουσία του λεγόμενου υποδόριου λιπώδους ιστού. Αποτελεί μέθοδο η οποία απαιτεί ειδικό χειρισμό και στο πλαίσιο αυτό η εφαρμογή δερματοπτυχομέτρου γίνεται από πιστοποιημένο ανθρωπομετρητή ISAK Level 1.  

Αποτελεί ιδανική επιλογή για λεπτομερείς μετρήσεις αθλητών, αλλά και για την πλειονότητα του κοινωνικού συνόλου.
Εγγραφή στο Newsletter μας
Σχεδιασμός & Κατασκευή: Noetik
Brand development by www.afilltd.com