ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Είναι η νευρομυϊκή ηλεκτροδιέγερση ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καλύτερη καύση του λίπους;

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης έδειξε ότι μια συνεδρία ηλεκτρομυοδιέγερσης σε πολλαπλές μυικές ομάδες μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά ~460±50 θερμίδες για τις επόμενες 72 ώρες.

Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν 16 υγιείς ενήλικες, άντρες και γυναίκες, στους οποίους εφαρμόστηκε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα ηλεκτρομυοδιέγερσης με ταυτόχρονη ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυικών ομάδων. Για τις επόμενες 72 ώρες μετρήθηκε ο μεταβολισμός των εθελοντών της μελέτης και βρέθηκε ότι μπορεί να αυξηθεί κατά 410 έως 510 θερμίδες σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η χρήση της νευρομυϊκής διέγερσης μπορεί σε βάθος χρόνου να συμβάλλει στην καλύτερη καύση του λίπους και στην βελτίωση της σύστασης σώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση του μεταβολισμού παρατηρήθηκε αμέσως μετά την εφαρμογή της νευρομυϊκής διέγερσης, οπότε και παρατηρήθηκε αύξηση του μεταβολισμού κατά 25% ενώ η οξείδωση του λίπους ήταν αυξημένη για τις επόμενες δύο ημέρες από την εφαρμογή της παρέμβασης.

*Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Friedrich-Alexander University Erlangen-Nurnberg

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik