ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Το "απαγορευμένο" μαύρο ρύζι

Το μαύρο ρύζι ή αλλιώς "απαγορευμένο", αποτελεί ίσως την πιο σπάνια ποικιλία ρυζιού στον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ποικιλία έχει πάρει και το όνομα "απαγορευμένη" από την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που τη συνοδεύει. Το συγκεκριμένο ρύζι καλλιεργούνταν παλιότερα σε πολύ μικρές ποσότητες για να καλύπτει τις ανάγκες του αυτοκράτορα της Κίνας και μόνο. Παρόλο που σήμερα δεν υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, η συμμετοχή του συγκεκριμένου ρυζιού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι εξακολουθεί να είναι αμελητέα. Χάνουμε κάτι αγνοώντας αυτό το πρώην αυτοκρατορικό τρόφιμο; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι. Η αρχαία και όχι μόνο κινέζικη ιατρική, είναι γνωστή ανά τον κόσμο για τις καινοτόμες πρακτικές που τη διέπουν, και στην περίπτωση του συγκεκριμένου ρυζιού δεν έπεσαν έξω.

Το μαύρο ρύζι είναι ίσως η πιο θρεπτική ποικιλία ρυζιού από διατροφικής άποψης. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν το σώμα να δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, να αποβάλλει τους περιβαλλοντικούς ρύπους και να φέρει την κυτταρική υγεία σε ομοιόσταση. Το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα του προϊόντος αποδίδεται στις υψηλές συγκεντρώσεις σε ανθοκυανίνες που περιέχονται σε αυτό. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό περιέχεται σε επίσης σε άλλες γνωστές υπερτροφές, όπως τα  açaí berries, τα μούρα κλπ.

Επιπρόσθετα, οι ανθοκυανίνες φαίνεται πως βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος. Μάλιστα, υψηλές συγκεντρώσεις ανθοκυανινών στη διατροφή φαίνεται να αποτρέπουν τη συσσώρευση αθηρωματώσεων στα αγγεία και να ρυθμίζουν το λιπιδαιμικό προφίλ στο αίμα. Τέλος, το μαύρο ρύζι είναι το πιο υψηλό σε πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες σε σχέση με τις λοιπές ποικιλίες ρυζιού, κάνοντάς το ιδανικό για δίαιτα, αθλητική επίδοση, ανάπτυξη παιδιών και εφήβων κλπ.

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik