ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Σπόροι chia: τόσο πλούσιοι όσο ένα συμπλήρωμα διατροφής

Οι σπόροι chia αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών και σιδήρου. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης και κατ’ επέκταση στην μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Παράλληλα έχουν φυσική αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη λάμψη που προσφέρουν στο δέρμα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των σπόρων chia είναι ότι μπορούν να συμβάλλουν στον πιο άμεσο κορεσμό από το γεύμα στο οποίο περιλαμβάνονται, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες αλλά και σε πρωτεΐνη. Συγκεκριμένα, μια κουταλιά της σούπας chia περιέχει 6 γρ. πρωτεΐνης, όση περιέχεται σε μια μικρή χούφτα φιστίκια. Είναι καλό να εντάξετε τους θρεπτικούς αυτούς σπόρους στη διατροφή σας, προσθέτοντας τους στο γιαούρτι, τα smoothies ή παρασκευάζοντας μια γευστική μους με μούρα της επιλογής σας ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

Μους αμυγδάλου

Η κρέμα με σπόρους chia έχει γίνει ότι πιο κλασσικό μέσα σε λίγα χρόνια. Έχει επουλωτική δράση και συμβάλλει στην υγεία του γαστρεντερικού.

Υλικά (για 1 μερίδα)

  • 1 κουταλιά σπόροι chia
  • ½  φλ. γάλα αμυγδάλου ή κεφίρ
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 κουταλιά cranberries
  • 10 αμύγδαλα
  • ¼ κλωναράκι βανίλια

Εκτέλεση

Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ για 10’’ ώστε να είναι ψιλοκομμένα. Προσθέτετε το ξύσμα της βανίλιας και το γάλα ή το κεφίρ. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο που έχει καπάκι. Ανακατεύετε τα chia seeds και τα cranberries με το μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.  Μετά ανακατεύετε ξανά την κρέμα για να απλωθούν παντού τα chia. Μετά από 8-12 ώρες η κρέμα είναι έτοιμη προς κατανάλωση, προσθέτοντας 1 κουταλάκι μέλι.

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)

  • Ενέργεια:  225 Kcal
  • Πρωτεΐνη: 10 g
  • Υδατάνθρακες: 26 g
  • Λίπος: 11 g
  • Φυτικές ίνες: 9 g

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter μας
Σχεδιασμός & Κατασκευή: Noetik
Brand development by www.afilltd.com