ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Πρωινό με κινόα και μαύρη σοκολάτα

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ενέργεια, απολαμβάνοντας ένα μπολ με κινόα και άλλα πολύτιμα συστατικά. Αν και ουσιαστικά είναι σπόρος, η κινόα θεωρείται πλήρες δημητριακό και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, Ω3 λιπαρά, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, αμινοξέα και άλλα ευεργετικά στοιχεία. 

Υλικά (για 3 μερίδες)

1 φλιτζάνι (170 γρ.) άσπρη κινόα
1 φλιτζάνι (240ml) γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι (240ml) γάλα καρύδας light
Λίγο αλάτι
2 κ. σ. (10 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 κ. σ. (30 ml) μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
3-4 κομμάτια μαύρης σοκολάτας (<75% κακάο), ψιλοκομμένα
Προαιρετικά: 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ποικιλία μούρων και ξηρών καρπών

Οδηγίες

  1. Ξεπλύνετε καλά την κινόα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
  2. Τσιγαρίστε ελαφρώς την κινόα σε ένα μικρό κατσαρολάκι για 3’.
  3. Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου και καρύδας, καθώς και μια πρέζα αλάτι και ανακατώστε. Βάλτε το μείγμα να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύετε για 20’-25’, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Όταν απορροφηθούν τα υγρά και η κινοόα μαλακώσει, βγάλτε τη από τη φωτιά. Ανακατέψτε καλά τη σκόνη κακάο, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά).
  5. Σερβίρετε την κινόα σε μπολ προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον γάλα αμυγδάλου ή τους ξηρούς καρπούς που αναφέρονται παραπάνω, ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάτε.


Διατροφική ανάλυση (ανά μερίδα)
Θερμίδες: 338Kcal
Πρωτεΐνη: 11,9 g
Υδατάνθρακες: 52,9g
Φυτικές ίνες: 6.1g
Ζάχαρη: 13.4g
Λιπαρά: 9,4 g

Tip
Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα περιέχει 5g φυτικών ινών και 8g πλήρους πρωτεΐνης.

Εγγραφή στο Newsletter μας
Σχεδιασμός & Κατασκευή: Symmetriaweb.com