ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Μεσογειακή διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για καλύτερη υγεία

Οι δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην απώλεια βάρους και/ή στη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου και του διαβήτη τύπου 2. Η μακροπρόθεσμη επίδρασή τους έχει αξιολογηθεί από ελεγχόμενες κλινικές μελέτες με δύο χρόνια παρακολούθηση και από μελέτες που καλύπτουν πάνω από δύο δεκαετίες.

Ειδικοί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και τον Οργανισμό Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (FAO), έλαβαν υπόψη το γλυκαιμικό δείκτη όταν συνέταξαν τις συστάσεις που σχετίζονται με την επιλογή ειδών διατροφής. Οι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη / γλυκαιμικού φορτίου δίαιτες έχει αποδειχθεί βιβλιογραφικά ότι υπερτερούν στην απώλεια βάρους και κυρίως στην επίδρασή τους στη λιπώδη μάζα,  καθώς και στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Ο διαχωρισμός των υδατανθράκων σε «γρήγορους» και «αργούς», εισάχθηκε αρχικά για να χαρακτηρίσει τη διαφορετική επίδραση που έχουν οι υδατάνθρακες στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Μικρά μόρια, που θεωρήθηκε ότι πέπτονται εύκολα, ταξινομήθηκαν σαν «γρήγοροι» υδατάνθρακες, ενώ μεγαλύτερα μόρια (κυρίως το άμυλο) θεωρήθηκε ότι πέπτονται πιο αργά.

Έχει αποδειχθεί ότι οι μεσογειακού τύπου και οι χαμηλών υδατανθράκων δίαιτες αποτελούν πολύ αποτελεσματικές εναλλακτικές σε σχέση με τις χαμηλού λίπους δίαιτες. Οι χαμηλών υδατανθράκων δίαιτες υπερτερούν όσον αφορά στην επίδραση τους στα λιπίδια και οι μεσογειακού τύπου δίαιτες υπερτερούν όσον αφορά στο γλυκαιμικό έλεγχο. Έτσι, γιατί κάποιος να μην συνδυάσει τα δύο αυτά πολύ μελετημένα πρωτόκολλα και με μικρές τροποποιήσεις να δημιουργήσει μια "ασπίδα"’ από περιστατικά καρδιοπαθειών, διαβήτη, παχυσαρκία, κάποιες μορφές καρκίνου, κλπ; 

Στο πλαίσιο αυτό, η SYMMETRIA έχει δημιουργήσει ένα διατροφικό πρωτόκολλο την SYMMETRIA PRO-GI™ Diet, βασισμένο πέρα ως πέρα στη μεσογειακή κουλτούρα. Αποτελεί ένα συνδυασμό διατροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και επαρκούς πρωτεϊνικής πρόσληψης, ενώ παράλληλα εφοδιάζει τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ιδανική λειτουργία του μεταβολισμού.

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik