ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Γιατί οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για τον οργανισμό

Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα που έχουν ηλεκτρικό φορτίο και είναι πολύ σημαντικοί για την υγεία μας, καθώς ενυδατώνουν τον οργανισμό και τον βοηθούν να παράγει ενέργεια. Είναι, επίσης, υπεύθυνοι για τη λειτουργία των κυττάρων, τη διέγερση μυϊκών συσπάσεων (όπως αυτών που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά) και ρυθμίζουν την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό μας.

Στους ηλεκτρολύτες ανήκουν το νάτριο, το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το φωσφορικό άλας, το χλωρίδιο, τα διττανθρακικά.

Η ανισορροπία ηλεκτρολυτών εκδηλώνεται με συμπτώματα, όπως μυϊκές κράμπες, σπασμοί, μυϊκές αδυναμίες, γρήγοροι ή ακανόνιστοι παλμοί, πονοκέφαλο, έντονη δίψα, μούδιασμα, κόπωση ή λήθαργο, σύγχυση και αποπροσανατολισμό, αλλαγή στην αρτηριακή πίεση, κρίσεις.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι εξαιρετικά σημαντική, με σύσταση για 5 μερίδες καθημερινά. Τροφές που εξασφαλίζουν τη λήψη ηλεκτρολυτών είναι: σπανάκι, λαχανίδα, αβοκάντο, μπρόκολο, φράουλες, καρπούζι, πορτοκάλια, μπανάνες, πατάτες, φασόλια, φασόλια σόγιας, τόφου, ντομάτες, γάλα, γιαούρτι, ψάρια, αμύγδαλα, φιστίκια.

Αν ιδρώνετε πολύ, ασκείστε σε υψηλές θερμοκρασίες ή κάνετε έντονη προπόνηση για πάνω από 1 ή 2 ώρες, μπορεί να ωφεληθείτε από την κατανάλωση αθλητικών ποτών πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση.

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik