ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Γευματίζοντας στη Βαρκελώνη

Αν επισκεθφείτε τη Βαρκελώνη, η ομάδα διατροφολόγων της SYMMETRIA σας δίνει μερικά tips για τα εστιατόρια που μπορείτε να προτιμήσετε και τις γεύσεις που θα επιλέξετε. 

Oria

Για ορεκτικό, επιλέξτε ένα από τα ακόλουθα πιάτα:
Verdures fresques amb suc de mongeta tendra (Φρέσκα λαχανικά με χυμό από πράσινα φασόλια)
Carpaccio de carn i parmesà a la vinagreta de mostassan (Καρπάτσιο από μοσχάρι και παρμεζάνα με βινεγκρέτ μουστάρδας)
Infusió de tomàquet amb pop marinat al Pimentó de la Vera i brots tenders (Ντομάτες με μαριναρισμένο χταπόδι και χόρτα)
Sopa de peix a la donostiarra amb marisc al natural (Ψαρόσουπα με φρέσκα θαλασσινά)

Για το κυρίως πιάτο, αποφύγετε τις βαριές σάλτσες και επιλέξτε φαγητά με καθαρή πρωτεΐνη, όπως:
Lluç d’ham amb cloïsses en salsa verda (Μπακαλιάρος με μύδια σε πράσινη σάλτσα)
Presa de porc Ibèric amb la seva careta, parmentier de bleda i petits mossos de butifarra (Ψητή χοιρινή σπάλα και μπουκιές “butifarra”)

Caelis

Το εστιατόριο Caelis είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους επισκέπτονται τη Βαρκελώνη. Ο σεφ Romain Fornell, ο όποιος έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, ετοιμάζει ένα καινούργιο μενού κάθε εβδομάδα, γι’ αυτό δείτε το μενού πριν το επισκεφτείτε. Μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε είναι:
Ταρτάρ τόνου τυλιγμένο σε φύλλα μήλου με βινεγκρέτ από σόγια και τζίντζερ, και ραδίκια
Φιλέτο μπακαλιάρου στον ατμό με beurre blanc, χαβιάρι ρέγγας, εστραγκόν και σέλινο
Ψάρι με φουά γκρα, μανιτάρια, κρεμμυδάκια και σάλτσα

Lasarte

Ορεκτικά:
Ταρτάρ από καλαμάρι με κρόκο αυγού, κρεμμύδι και σάλτσα λεμονιού
Καραβίδες, λαχανικά και ρέβα σε ζωμό κρέατος με λεμόνι
Πράσινη σαλάτα με βρώσιμα λουλούδια, βότανα, κρέμα μαρουλιού και αστακό
Γαρίδες με μάραθο

Κυρίως πιάτα:
Ψάρι Virrey με ιωδιούχα σάλτσα, καβούρι, ντομάτες και σαφράν
Τόνος με λάιμ, νεροκάρδαμο και μάραθο
Περιστέρι ψητό στα κάρβουνα με εσπεριδοειδή, κάπαρη, μαύρη ελιά και καπνιστή σάλτσα με γκαλάγκαλ
Ποδαράκια χοιρινά γεμιστά με μαύρο κρεμμύδι και κυδώνι

Botafumeiro

Ορεκτικά:
· Ensalada de Bogavante (Σαλάτα αστακού)
. Salmón Noruego ahumado cortado a cuchillo con su guarnición (Καπνιστός σολωμός Νορβηγίας)
· Salpicón de bogavante (Salpicón αστακού)
· Calamares a la andaluza (Καλαμάρι "Andaluz") 

Κυρίως πιάτα:
Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε ένα από τα τοπικά, γνωστά θαλασσινά πιάτα, σας προτείνουμε αυτές τις επιλογές:
· Ostras elegidas (Στρείδια)
· Almejas especiales vivas (Φρέσκα μύδια)
· Camarones (Γαρίδες)
· Gambas de Palamós salteadas al ajo fresco (Γαρίδες Palamós σοταρισμένες με σκόρδο)
· Centollo al horno (Ψητό καβούρι
Αν προτιμάτε το κρέας, σας προτείνουμε: 
· D.O Ternera Rubia Galicia
· Cabrito lechal a la brasa de carbón natural 

ABaC 

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές γεύσεις της Καταλονίας και ταυτόχρονα να συνδυάσετε την ποιότητα ενός εστιατρίου με δύο αστέρια Michelin, σας προτείνουμε το ABaC, όπου θα βρείτε δύο μενού: το “ABaC Menu Our Tradition’’ και το “Gran ABaC Our Avant-Garde’’.
Όποιο μενού και να επιλέξετε, σας προτείνουμε τα παρακάτω πιάτα:  
· Καλαμάρι
· Κόκκινος τόνος με σκόρδο και κρέμα αμυγδάλου
. Ιβηρικά κρέατα, αμύγδαλα με φασόλια και φυσαλίδες "compango"
· Πεπόνι με ζαμπόν
· Αστακός
· Ψάρι με άγρια φύκια και εσπεριδοειδή
· Τηγανισμένος τόνος morillo και ξινό Sherry consommé με μυελό τόνου
· Ραλέτες πάπιας με πικάντικα blinis και σαλάτα

 

 

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik