ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Είναι η τεκίλα το νέο διαιτητικό ποτό;

Η κατανάλωση της αλκοόλης κατά τη διάρκεια προγράμματος διατροφής,  αποτελεί παραδοσιακά τροχοπέδη για τη βέλτιστη απώλεια σωματικού λίπους. Και αυτό, διότι όχι μόνο προσθέτει τις λεγόμενες «κενές» θερμίδες, αλλά και επειδή διαταράσσει το ορμονικό μας προφίλ, πιο συγκεκριμένα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Όμως, σύμφωνα με την American Chemical Society, υπάρχει ένα αλκοολούχο ποτό του οποίου οι ιδιότητες φαίνεται να διαφέρουν. Ο λόγος για την τεκίλα, που προέρχεται από το φυτό της αγαύης. Συγκεκριμένα, το φυτό της αγαύης περιέχει φυσικά σάκχαρα, τις λεγόμενες αγαυίνες. Αυτές αποτελούν μόρια μακράς αλύσου, τα οποία το σώμα δυσκολεύεται να κατακερματίσει και τελικώς δεν απορροφώνται. Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το σιρόπι αγαύης έχει δεχτεί μια σημαντική επεξεργασία που το μετατρέπει σε πιο διαλυτή μορφή.

Στα θετικά των αγαυινών, ας προσθέσουμε ότι η κατανάλωσή τους συνοδεύεται, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, με αύξηση της ορμόνης GLP-1 (glucagon like peptide-1), που επιβραδύνει τη γαστρική κένωση ρυθμίζοντας έτσι την έκκριση ινσουλίνης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ιατρική ομάδα της SYMMETRIA, αντιλαμβανόμενη πλήρως τα αρνητικά τα οποία συνοδεύονται με την οποιαδήποτε μορφή κατανάλωσης αλκοολούχων, προτείνει μια στρατηγική αντικατάστασης αγαπημένων σας ποτών με μια μεζούρα μεξικάνικης, καθαρής τεκίλας. Τέλος, επιλέξτε να μην προσθέσετε κάποιο αναψυκτικό ή χυμό στην τεκίλα, αφού έτσι θα προσθέσετε σάκχαρα στο ποτό σας. 

 

 

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik