ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διατροφή και την υγεία του δέρματος το καλοκαίρι

Είναι γνωστό ότι η διατροφή μας και η υγεία του δέρματος σχετίζονται άμεσα. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συστήνεται, πέρα από τα δύο λίτρα νερό που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά, να φροντίζουμε και για την πρόσληψη ηλεκτρολυτών, κυρίως καλίου και μαγνησίου, καθώς το νάτριο υπάρχει σε πολλές τροφές.

Το κάλιο υπάρχει σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, πουλερικά, στο γιαούρτι και το αβοκάντο. Καλές πηγές μαγνησίου είναι η μπανάνα, τα καρύδια, η μαύρη σοκολάτα, το αβοκάντο και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Για πιο λαμπερή όψη, το δέρμα χρειάζεται πρόσληψη βιταμίνης Ε, που υπάρχει σε φυτικά έλαια, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα και ο ηλιόσπορος και καροτενοειδών. Καλές πηγές β-καροτίνης είναι οι κόκκινες πιπεριές, η ντομάτα, τα καρότα, το σπανάκι, τα βερίκοκα, η κολοκύθα, ο αρακάς, το μπρόκολο, το κινέζικο λάχανο και τα αντίβ.

Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση έχει ως γνωστό και η βιταμίνη C, που υπάρχει σε αφθονία στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, όπως τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, οι πιπεριές, το σπανάκι, τα βερίκοκα, η κολοκύθα και το μπρόκολο.

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik