ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Διαλλειματική νηστεία: ό,τι νεότερο στην απώλεια βάρους

Διαστάσεις έχει πάρει πλέον η διαλλειματική διατροφή τόσο στον κόσμο των dieters, όσο και στην επιστημονική κοινότητα. Ο λόγος που κέντρισε το ενδιαφέρον των επιστημόνων είναι ότι βελτιώνει πολλούς δείκτες μακροβιότητας και μεταβολικής υγείας. Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη δίαιτα που λέγεται διαλειμματική νηστεία (intermittent fasting) ή αλλιώς διαλειμματική διατροφή, μιας και περιλαμβάνει κάποιες ώρες νηστείας μέσα στο 24ωρο κατά τις οποίες μπορεί κανείς να καταναλώνει νερό, αφεψήματα χωρίς ζάχαρη και καφέ, αλλά τίποτα άλλο. Οι ώρες νηστείας μπορούν να είναι από 12 μέχρι και 23 μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition το 2007, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο είδος δίαιτας μπορεί να βελτιώσει τις γνωσιακές λειτουργίες του ατόμου, να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και να προστατεύει από κάποια συμπτώματα της νόσου του Alzheimer.

Από τις λίγες μελέτες που έχουν γίνει σε ανθρώπους φαίνεται ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει σημαντικά το σωματικό λίπος, ακόμα και μετά από μια εφαρμογή 8 εβδομάδων. Παράλληλα, φαίνεται ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί κανείς να βελτιώσει την ευαισθησία του στην ινσουλίνη, ακόμα και υγιείς άνθρωποι φυσιολογικού σωματικού βάρους. Η καλύτερη ρύθμιση της ινσουλίνης και του σακχάρου του αίματος αποτελεί  έναν αποτελεσματικό τρόπο για να μειώσει κανείς το αίσθημα υπογλυκαιμίας και την τάση για άστατο τσιμπολόγημα.

Όλες αυτές τις αλλαγές παρατήρησε και ο δημοσιογράφος Dr.Mosley που δημοσίευσε πρόσφατα το βιβλίο του στο Λονδίνο με τίτλο “The Fast Diet”, όπου περιγράφει την προσωπική του εμπειρία. Παράλληλα, το αλκοόλ είναι ένα συστατικό αυτής της δίαιτας που δεν φαίνεται να εμποδίζει την απώλεια βάρους, αν αυτό δεν περιέχει σάκχαρα. Και αν θέλει λοιπόν κάποιος να την εφαρμόσει; Ο καλύτερος τρόπος είναι να ζητήσει κανείς τη βοήθεια ενός ειδικού.

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik