ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Botox

Το Botox αποτελεί εμπορική ονομασία της βοτουλινική τοξίνη, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται από το 1980 στην ιατρική για τη θεραπεία των συσπάσεων των μυών του προσώπου, τα τικ και το ραιβόκρανο. Η βοτουλινική τοξίνη μειώνει τις συσπάσεις των μυών που δημιουργούν ή εμβαθύνουν τις ρυτίδες έκφρασης. Καθώς οι μύες χαλαρώνουν, οι συσπάσεις γίνονται λιγότερο έντονες και οι ρυτίδες σταδιακά λειαίνονται και εξαλείφονται. 

Οι ρυτίδες του προσώπου χωρίζονται στις στατικές, οι οποίες διακρίνονται όταν το πρόσωπο βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας και στις δυναμικές, που δημιουργούνται με τις εκφράσεις, αλλά με την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται κι αυτές σε στατικές. Έτσι, αν δεν έχουν σχηματισθεί οι στατικές ρυτίδες, με την ακινητοποίηση των μυών του προσώπου επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους. Στην περίπτωση που οι στατικές ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση του Botox οδηγεί στη σταδιακή λείανση και στη μείωση του βάθους τους.

Αν και δεν υπάρχει η ιδανική ηλικία για να αρχίσει κανείς τη θεραπεία με Botox, συστήνεται να ξεκινά όταν εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες, οι οποίες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες: την ηλικία, την ποιότητα του δέρματος, τη διάπλαση των μυών του προσώπου αλλά και από εξωγενείς παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο. Γι’ αυτό η προληπτική θεραπεία πριν το σχηματισμό των ρυτίδων ενδείκνυται για τη διατήρηση της νεότητας.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας ολοκληρώνεται δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή του Botox, το οποίο δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μετά από μερικούς μήνες το δέρμα είναι πολύ πιο φρέσκο από ό,τι πριν τη θεραπεία.

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik