ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Επιστημονικά τεκμηριωμένη η μείωση σωματικού λίπους με τεχνολογία HIFU

Η τεχνολογία HIFU (εστιασμένος υπέρηχος υψηλής ποιότητας) θεωρείται ότι αποτελεί μη χειρουργική θεραπεία για τη διαμόρφωση του σώματος που χρησιμοποιεί υπέρηχο εστιασμένης υψηλής έντασης για να διαταράξει τα λιποκύτταρα διαδερμικά.

Πρόσφατη δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό "Seminars in cutaneous medicine and surgery" έδειξε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχει ενέργεια στην επιφάνεια του δέρματος σε σχετικά χαμηλή ένταση, αλλά παρέχει έντονη εστίαση της ενέργειας στο υποδόριο λίπος. Στην επιφάνεια του δέρματος, η ένταση της ενέργειας του υπερήχου είναι αρκετά χαμηλή, ώστε να μην προκληθεί κάποια φλεγμονή. Η εστίαση της δέσμης υπερήχων σε συγκεκριμένα βάθη κάτω από την επιδερμίδα, σε συνδυασμό με ιδιόκτητες τεχνικές εφαρμογής, έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση του λιπώδους ιστού. Μόλις διαταραχθούν τα λιποκύτταρα, τα χημειοτακτικά σήματα ενεργοποιούν τους μηχανισμούς φλεγμονώδους απόκρισης του σώματος. Τα κύτταρα μακροφάγων προσελκύονται στην περιοχή που εφαρμόζεται, την κατακλύζουν και μεταφέρουν τα λιπίδια και τα προϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική μείωση του όγκου του τοπικού λιπώδους ιστού.

Οι κλινικές και ιστολογικές μελέτες δείχνουν ακριβώς τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα. Οι ιστολογικές μελέτες έδειξαν ότι σαφώς τα λιποκύτταρα διαταράσσονται από το HIFU. Η συσχέτιση μεταξύ εστιακού βάθους, ενεργειακών επιπέδων και κλινικών αποτελεσμάτων είναι εμφανής. Η μέση περιφέρεια μετά τη θεραπεία μειώνεται στην περιοχή της κοιλίας και της μέσης περίπου 4-5 cm. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη το HIFU αποδεικνύεται μια ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική για τη μη χειρουργική γλυπτική του σώματος με τη μείωση των αποθέσεων λίπους.

Στην SYMMETRIA η τεχνολογία HIFU εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές, όπως στην κοιλιά, την περιφέρεια και τα μπράτσα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευθείτε το επιστημονικό προσωπικό της SYMMETRIA κατόπιν ραντεβού.

Πηγή: «High-intensity focused ultrasound effectively reduces adipose tissue», Fatemi A1. Seminars in cutaneous medicine 2009 Dec;28(4):257-62. doi: 10.1016/j.sder.2009.11.005.

 

 

 

BACK TO TOP
Brand development by www.afilltd.com
Designed & developed by Noetik