Symmetria Logo
   
Κλείστε ραντεβού
Ερώτηση ασφαλείας:
T: +30 210 6745555
E-mail: info@symmetria.grΑρχική » Σώμα » Επεμβατικές θεραπείες » Κοιλιοπλαστική »

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική αφορά στην αφαίρεση δέρματος και λίπους από τα κατώτερα 2/3 του κοιλιακού τοιχώματος και στη σύσφιξη των κοιλιακών μυών. Η κοιλιοπλαστική μειώνει το μέγεθος μιας προεξέχουσας κοιλιάς και βελτιώνει αισθητά το σχήμα του σώματος. Η επέμβαση δεν πρέπει να θεωρείται μέθοδος απώλειας βάρους, αλλά εφαρμόζεται σε γυναίκες και άνδρες με καλή υγεία, που υποφέρουν όμως από υπερβολική εναπόθεση λίπους και χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς.
Η παχυσαρκία σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή και την μη άθληση, οι μεγάλες διακυμάνσεις του βάρους, οι πολλαπλές εγκυμοσύνες και οι ενδεχόμενες ενδοκοιλιακές επεμβάσεις αποτελούν τα συχνότερα αίτια αλλοιώσεων στην  κοιλιά. Η καταπολέμηση της παχυσαρκίας με την βοήθεια της υγιεινής διατροφής και η άσκηση αποτελούν βασικότατους  προληπτικούς παράγοντες. Στην περίπτωση όμως που έχουν ήδη εγκατασταθεί αλλοιώσεις στην κοιλιακή χώρα, η κοιλιοπλαστική αποτελεί την λύση επιλογής.

Η επέμβαση

Η επέμβαση  πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Πριν την εγχείρηση κοιλιοπλαστικής σχεδιάζεται προσεκτικά η τομή, που συνήθως εκτείνεται από το ένα κόκαλο του ισχίου ως το άλλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις της Mini κοιλιοπλαστικής η τομή μπορεί να περιοριστεί σε μήκος. Πάντα όμως η τομή γίνεται σε τέτοια θέση που να καλύπτεται μετεγχειρητικά από το εσώρουχο ή το μαγιό. Στη συνέχεια, το κοιλιακό τοίχωμα παρασκευάζεται και ανασηκώνεται ως το επίπεδο των κατωτέρων θωρακικών πλευρών. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί σύσφιξη των δύο ορθών κοιλιακών μυών ράβοντας τους μεταξύ τους με μη απορροφήσιμα ράμματα, ενισχύοντας έτσι τη δύναμη του κοιλιακού τοιχώματος, ενώ το επιπλέον δέρμα και λίπος αφαιρείται. Ο ομφαλός τοποθετείται σε νέα θέση στο κοιλιακό τοίχωμα.
Η εγχείρηση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στα πλάγια της κοιλιάς για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Μετά από εγκυμοσύνη, θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 6 μήνες για να γίνει με ασφάλεια η κοιλιοπλαστική και αφού αυτή πραγματοποιηθεί θα πρέπει η ασθενής να αφήσει αρκετό χρονικό διάστημα να μεσολαβήσει για επόμενη εγκυμοσύνη. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνδυασμός κοιλιοπλαστικής μαζί με άλλες επεμβάσεις γενικής χειρουργικής λόγω αυξημένων μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Ανάρρωση

Ο πόνος από την εγχείρηση είναι μέτριος και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα. Ο ασθενής φορά ειδικές αντιθρομβωτικές κάλτσες όσο είναι στο νοσοκομείο. Μετά το χειρουργείο, επίσης, φορά ειδικό κορσέ για περίπου 4 - 6 εβδομάδες. Στις 24-48 ώρες από την επέμβαση πραγματοποιείται η πρώτη αλλαγή και αφαιρούνται οι παροχετεύσεις. Τις πρώτες ημέρες μετά την εγχείρηση μπορεί να υπάρχει οίδημα και εκχυμώσεις, που σταδιακά θα υποχωρήσουν. Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως15 ημέρες μετά το χειρουργείο. Γυμναστική επιτρέπεται μετά από τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες ενώ πιο ήπιες ασχολίες μετά την 15η ημέρα. Ο ασθενής, ανάλογα με το είδος της εργασίας, επιστρέφει συνήθως μετά από 7-10 ημέρες.

Επιπλοκές

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση και πρέπει να λαμβάνει χώρο πάντα σε κατάλληλα εξοπλισμένο χειρουργείο νοσοκομείου ή κλινικής. Όπως σε κάθε επέμβαση υπάρχουν πιθανές επιπλοκές που μπορεί να συμβούν και χρειάζεται ο ασθενής να τις γνωρίζει πριν αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή, όπως αιμορραγία, αιμάτωμα που μπορεί να απαιτήσει επάνοδο στο χειρουργείο, μόλυνση, ή και σπανιότερες επιπλοκές όπως  κακή επούλωση του δέρματος, συλλογή ορώδους υγρού στην κοιλιακή χώρα, ή ακόμα και θρόμβωση των φλεβών των κάτω άκρων.

Symmetria
Γνωρίστε το ιατρικό κέντρο ομορφιάς διεθνούς φήμης που προσφέρει τις πλέον καινοτόμες θεραπείες.
Πρόσωπο
Όλες οι νέες και πρωτοποριακές θεραπείες για νεανική εμφάνιση και αψεγάδιαστο πρόσωπο.
Σώμα
Σύσφιξη, ανόρθωση, αδυνάτισμα, τοπικό λίπος, κυτταρίτιδα. Βρείτε τη λύση σε κάθε πρόβλημα.
Κλείστε ραντεβού
Ερώτηση ασφαλείας:
Symmetria Cosmetics
Μάθετε περισσότερα για τη σειρά καλλυντικών της Symmetria.
Saving Up For Injectables
Τετάρτη 9 Mαρτίου 2016. Ενέσιμες θεραπείες για την εξάλειψη ρυτίδων και αναζωογόνηση του προσώπου σε προνομιακές τιμές.
Happy Days
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016. Επιλέξτε την αγαπημένη σας θεραπεία και απολαύστε τη με έκπτωση -35%.
Blog

Παγκόσμιο Συνέδριο IMCAS
Ο δημιουργός της Symmetria, Δρ. Νίκος Μεταξωτός, MD, PhD, FEBOPRAS, πλαστικός χει... περισσότερα

Symmetria Soft Lift
Αναζωογονήστε το πρόσωπό σας και χαρίστε του νεανική όψη με μία καινοτόμο θεραπεί... περισσότερα

Face of Love
Για απόλυτα σαγηνευτική και ακαταμάχητη εμφάνιση, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντί... περισσότερα
Θεραπείες Σώματος
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Follow Us
facebook twitter
Περιεχόμενο © symmetria / symmetria-cosmetics
Προώθηση ιστοσελίδων